Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bruce eller Bruce? Ullevi är bokat för ytterligare konserter 2020. Både Springsteen och Iron Maiden har turnéer på gång. Bild: GP/TT
Bruce eller Bruce? Ullevi är bokat för ytterligare konserter 2020. Både Springsteen och Iron Maiden har turnéer på gång. Bild: GP/TT

Ullevi bokat för ytterligare konserter 2020

Fyra kvällar med Håkan Hellström och två med Rammstein. Men det räcker inte. Ullevi är bokat för konserter helgen efter midsommar. Samtidigt bekräftar Bruce Springsteen att han planerar en ny turné.

Det är arrangörerna bakom Världsungdomsspelen i friidrott som skriver på sin hemsida att de tvingas flytta sina traditionsenliga tävlingar som alltid hålls helgen efter midsommar. Anledningen är att Ullevi är "uppbokad för en stor musikkonsert".

– Vi kommenterar aldrig sådana uppgifter, säger Mikael Persson till GP.

Det är ett begränsat antal akter som förmår fylla Ullevi, men ett av de namn som alltid diskuteras är förstås frekventa Ullevi-gästen Bruce Springsteen. Han är dessutom högaktuell för turné under nästa år.

Springsteen har de senaste dagarna varit i London för att lansera sin film "Western stars", en kombinerad dokumentär och konsertfilm knuten till senaste, hyllade albumet med samma namn. Filmen visas på London Film Festival där Springsteen träffade både fans och media. Han passade också på att medverka i Graham Nortons pratshow på BBC One dit bland andra även Robert De Niro var inbjuden.

Både hos Norton och på festivalen upprepade Springsteen löftet om att en turné med E street band är på gång, sannolikt redan under 2020.

Börjar spela in i november

"Allt det här jag gjort på senaste tid har varit engångsgrejer. Jag kommer inte att skriva någon mer bok, sätta upp någon mer Broadway-föreställning eller göra någon mer film. Däremot kommer jag turnera med E street band, det kan man alltid lita på", sade Springsteen under filmfestivalen.

I studion hos Graham Norton berättade Springsteen att han och bandet kommer att börja spela in en ny platta i november.

Det mesta pekar därmed på en turné under 2020. Springsteens gitarrist Little Steven har tidigare i år sagt till tidningen Expressen att Sverige då självklart finns med i planerna.

Även Iron Maiden, som än så länge bokat in ett par festivalspelningar i Europa 2020, och eventuellt AC/DC är aktuella för turné kommande sommar. Taylor Swift turnerar också, hon är bokad som toppnamn till Roskildefestivalen.

LÄS MER: Donald Trump hånade "Den lille Bruce Springsteen"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.