Trädgårdsföreningens spelningar inställda

De lockar fortfarande med Sting, Mando Diao och Veronica Maggio. Men det kommer inte bli några spelningar i Trädgårdsföreningen i sommar.
– Vi flyttar hela Veronica Maggios turné till nästa år, bekräftar Björn Nohlgren på arrangerande Nöjet.

ANNONS
|

På Trädgårn’s hemsida ser 2021 fortfarande ut som en helt okej konsertsommar. Där utlovades på måndagsmorgonen fyra kommande storspelningar i parken: Mando Diao 12 juni, Sting 18 juni, Veronica Maggio 9 juli och Lars Winnerbäck 18 juli. Sanningen är att ingen av de spelningarna kommer att genomföras.

LÄS MER:Pengarna tillbaka från Krall Entertainment – men inte till alla

Både Sting och Lars Winnerbäck har redan gått ut med att deras sommarturnéer flyttas till 2022, och Mando Diao siktar i stället på en inomhusturné i vinter. Kvar återstår Veronica Maggios konsert med Mares, som skulle ha genomförts redan förra sommaren men som då flyttades till 9 juli i år. Och som nu alltså senareläggs ännu en gång, till sommaren 2022.

ANNONS

– Vi håller på med att planera det sista och ska gå ut med information om detta till våra biljettköpare alldeles strax, bekräftar Björn Nohlgren på Nöjet som arrangerar konserten med Veronica Maggio tillsammans med Live Nation och Blixten & Co.

Nytt datum för Veronica Maggio i Trädgårdsföreningen blir nu 8 juli 2022. Orsaken till detta är såklart de rådande publikrestriktionerna som troligtvis höjs till 500 personer nästa vecka men som fortsatt gör det omöjligt att få ekonomi i spelningar med större artister.

Trädgår’n har missat att uppdatera sin sajt

På Trädgårn’s sajt finns tydligt angivet att sommarens tre spelningar i parken med The Ark, Tomas Ledin och trion Magnus Uggla, Miss Li & Petter alla är flyttade till nästa år. Men för Mando Diao, Sting, Lars Winnerbäck och Veronica Maggio finns ingen sådan information.

LÄS MER:Senare kväll på krogen och mer publik 1 juni

– Vi väntar fortfarande på besked om Maggio och har därför inte gått ut med någon information om henne ännu, säger Malin Albertsson, evenemangsansvarig på Trädgår’n.

Men det står fortfarande att Sting och Winnerbäck kommer till Trädgårdsföreningen i sommar, trots att de för länge sedan flyttade fram sina spelningar till nästa år?

– Det är inte Trädgår’n som arrangerar de spelningarna, det är viktigt att förstå, men visst ska vi ändra informationen på vår hemsida om den inte stämmer. Vi får helt enkelt kolla över den.

ANNONS

LÄS MER:José González ”turnéstartar” med intim spelning på gp.se

Enligt Malin Albertsson är det ett misstag från Trädgårn’s sida att inte informationen har uppdaterats, och hon intygar att det inte kommer bli några stora konserter i Trädgårdsföreningen i sommar.

– Det ser inte så ut nej. Och det känns såklart väldigt trist.

LÄS MER:Ny besvikelse för kulturbranschen

FOTNOT: Alla köpta biljetter till sommarens spelningar i Trädgårdsföreningen kommer att gälla nästa år.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS