Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I fredags tog Carina Bergfeldt över Skavlans talkshow. Första programmet blev en succé med närmare två miljoner tv-tittare. Bild: Kajsa Göransson
I fredags tog Carina Bergfeldt över Skavlans talkshow. Första programmet blev en succé med närmare två miljoner tv-tittare. Bild: Kajsa Göransson

Tittarkampen: Bergfeldt sopar banan med Skavlan

Carina Bergfeldt var nervös inför sin nya talkshow. Helt i onödan. Hon sopade banan med Skavlans tittarsiffror.
– Jag är superglad!

Varje vecka sammanställer mätföretaget MMS färska siffror över hur många människor som tittar på tv – och vilka program de tittar på. Som vanligt vid den här tiden på året toppades förra veckans lista av SVT:s draglok ”På spåret”, inte särskilt tätt följd av Rapport och lokala nyheter. Men i fredags såg listan lite annorlunda ut. I alla fall högst däruppe.

LÄS MER: Carina Bergfeldt: ”Jag dras till död och mörker”

Mot ”På spåret” fanns såklart inget att göra men långt före tittarfavoriter som ”Stjärnorna på slottet” och nypremiären av ”Antikrundan” hade en nykomling trängt in sig på andra plats – fredagens talkshow med Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt körde över Skavlans tittarsiffror

Med nästan två miljoner tittare (1 964 000) blev det veckans näst mest sedda tv-program. Kanske var det intervjun med Ulla Löfven och ”hennes man statsministern” (som Carina Bergfeldt presenterade paret) eller någon av de andra gästerna Benjamin Ingrosso, Sophie Jahn och freestyleåkaren Henrik Harlaut som lockade.

LÄS MER: Recension: ”Änglavakt” – SVT Play

Eller så var det bara nyhetens behag med tanke på att detta var utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldts debut som programledare och Skavlans ”vikarie”. Och vilken debut sedan! Carina Bergfeldt tackade för Skavlans förtroende genom att köra över hans tittarsiffror fullständigt. Och sedan backa över dem.

– Jag är superglad! Det är klart att när man ändå är där uppe och nosar hade jag velat passera två miljoner, poängterar Carina Bergfeldt och antyder att det kanske ändå är lite mycket att hoppas på.

– Bossarna på SVT säger att jag är orealistisk,

Carina Bergfeldt fick klart godkänt betyg

Den populäre norrmannen har inte varit i närheten av sådana tittarsiffror på fyra år. Faktum är att Carina Bergfeldts debutprogram i fredags lockade drygt 600 000 fler tittare än Skavlans motsvarande säsongpremiär 2020.

– Nu gäller det bara att behålla så många av dem som möjligt. Jag ska göra mitt bästa, försäkrar Carina Bergfeldt.

LÄS MER: Recension: ”Tunna blå linjen” – SVT

Dessutom tycks de flesta tv-kritiker vara nöjda med hennes program. Aftonbladet kallar det en ”habil insats”, Svenska Dagbladet menar att Carina Bergfeldt ”förmår mejsla fram människorna och det mänskliga” och Dagens Nyheters tv-kritiker Johan Croneman gladde sig åt att Carina Bergfeldts ”mycket uppriktiga journalistiska nyfikenhet var intakt”.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.