Snart släpps den första delen av en intervju med den omtalade Simon Leviev från ”Tindersvindlaren” på programmet Inside Edition, skriver Expressen.
Snart släpps den första delen av en intervju med den omtalade Simon Leviev från ”Tindersvindlaren” på programmet Inside Edition, skriver Expressen. Bild: Matilda Falk

Tindersvindlaren i intervju: ”Ville träffa lite tjejer”

Snart är det dags för Simon Leviev, 31, att ge sin version av anklagelserna mot honom i Netflix omtalade ”Tindersvindlaren”, rapporterar Expressen. I dokumentären vittnar flera kvinnor om hur han lurat dem på miljonbelopp.
– Jag var bara en singelkille som ville träffa lite tjejer på Tinder, säger han i trailern till intervjun med Inside Edition.

ANNONS
|

Netflix ”Tindersvindlaren” har setts av över 50 miljoner människor runt om i världen, enligt Inside Edition. Under den cirka två timmar långa dokumentären vittnar tre kvinnor om hur Simon Leviev, 31, lurat dem på stora summor pengar.

Kvinnorna, varav två av dem kommer från Sverige och Norge, fick den första kontakten med 31-åringen på dejtingappen Tinder. Därefter träffade de honom och inledde både kärleks- och vänskapsrelationer.

Han utgav sig för att vara arvtagaren till en israelisk diamantmiljardär och av den anledningen sitta på stor förmögenhet. I dokumentären anklagas Simon Leviev för att ha manipulerat kvinnorna som på grund av olika anledningar hjälpt honom med pengar.

ANNONS

Avböjde medverkan

Simon Leviev fick möjlighet att svara på anklagelserna i dokumentären, men avböjde och hotade i stället produktionen med att anmäla dem. Han har hela tiden nekat till att ha lurat kvinnorna.

2019 dömdes 31-åringen till 15 månaders fängelse för bedrägeri, förfalskning och stöld. Han är även efterlyst i flera länder, men lever i dagsläget som en fri man i hemlandet Israel.

LÄS MER:”Tindersvindlaren” och det virala bedrägeriet

Intervjuas av Inside Edition

Den 21 februari släpps den första delen av en intervju på nyhetsprogrammet Inside Edition, skriver Expressen. Där kommer han ge sin version av det som framkommer i ”Tindersvindlaren”.

I trailern till intervjun säger han:

– Jag var bara en singelkille som ville träffa lite tjejer på Tinder. Jag är ingen Tindersvindlare.

ANNONS