Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publik under Summerburst på Nya Ullevi i Göteborg, en av alla festivaler och konserter som skjutits på framtiden. Bild: Frida Winter/TT
Publik under Summerburst på Nya Ullevi i Göteborg, en av alla festivaler och konserter som skjutits på framtiden. Bild: Frida Winter/TT

Svenska konsertbesökare gör tummen upp för vaccinpass

85 procent av svenska konsertkonsumenter accepterar snabbtest eller vaccinationsbevis. Det framgår av en kundundersökning som biljettförsäljaren Ticketmaster genomfört.

Den svenska delen av Ticketmaster har tillsammans med intresseorganisationen Svensk live genomfört en undersökning för att försöka ta reda på hur företagets kunder ser på framtida konsertbesök.

I den webb-baserade undersökningen som gått ut till Ticketmasters kundbas svarar 85 procent av deltagarna att de kan tänka sig att visa upp ett vaccintyg eller ta ett snabbtest för covid för att släppas in på en konsert.

LÄS MER: Så blir det med sommarens festivaler

Enligt undersökningen uppger dessutom 89 procent att liveupplevelsen har stor betydelse för livskvaliteten. 94 procent uppger att de har oförändrat eller ökat förtroende för livebranschen.

– Suget efter liveupplevelser är stort att även omdiskuterade grepp som vaccinationsbevis får hög acceptens, konstaterar Joppe Pihlgren, verksamhetsledare hos Svensk live i ett pressmeddelande.

Hos Ticketmaster är man också glada över att 62 procent av de tillfrågade som svarat valt att behålla biljetter till evenemang som flyttats fram.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.