Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kjell Bergqvists tolkning av Leif GW Perssons vresige kriminalkommissarie Evert Bäckström blev en tittarsuccé på C More och TV4. I vår spelas säsong två in i Västra Götaland, baserad på romanen ”Den sanna historien om Pinocchios näsa”.
Bild: Daniel Ohlsson, C More/TV4

Succé-serien ”Bäckström” får uppföljare

”En ond saga för vuxna barn”. Så marknadsfördes Leif GW Perssons deckare ”Den sanna historien om Pinocchios näsa” – som i vår blir tv-serie i Västra Götaland. Åter med Kjell Bergqvist i huvudrollen som kommissarie Evert Bäckström.

”Bäckström” hade premiär på C More och TV 4 förra våren, och blev snabbt en dundersuccé. Nu är det den mest framgångsrika serien på C More någonsin.

LÄS MER: Shirin Golchin spelar nitisk polis i "Morden i Sandhamn”

Serien bygger på Leif GW Perssons böcker om den självgode och kontroversielle mordutredaren Evert Bäckström. Första säsongen var fritt baserad på ”Kan man dö två gånger?” blandat med delar av boken ”Den som dödar draken”.

Regissören vill utveckla humorn

Många tyckte att Kjell Bergqvist passade som hand i handske för rollen som den vresige kommissarie Bäckström.

I vår får han möjlighet att reprisera - och förfina - sin rolltolkning, när säsong två i serien spelas in i Västra Götaland och Stockholm.

LÄS MER: Recension: ”Ulf Lundell – friheten och ensamheten”

LÄS MER: Efter 14 år av hobbyutredning – Thomas Pettersson kan ha löst Palmemordet

De nya avsnitten bygger på romanen ”Den sanna historien om Pinocchios näsa” från 2013 som på ett hisnande vis kopplar samman Bäckström med tsar Nikolaj II, Sir Winston Churchill och president Vladimir Putin. Fallet har koppling till en makaber speldosa som det verkar vila en förbannelse över.

Manus är skrivet av Jonathan Sjöberg och Dennis Magnusson. Regisserar de tre första avsnitten gör Andreas Öhman, mest känd för komedin ”I rymden finns inga känslor” om en ung man med Aspberger.

– Jag tänker att jag, mer än att göra renodlad krim, vill vara med och utveckla humorn i den här säsongen, säger han på videolänk, under Film i Västs presentation av filmvåren på tisdagen.

– Vi kommer att befinna oss i en massa olika miljöer, Ryssland och Finland till exempel, och blanda det episka med det lättsamma. Jag ser det som väldigt utmanande och roligt!

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.