Percy Nilsson. Foto: Sveriges radio/Pressbild.
Percy Nilsson. Foto: Sveriges radio/Pressbild.

Sommar i P1: Percy Nilsson

Det blir mycket fokus på det framgångsrika entreprenörskapet i Percy Nilssons sommarprat.

ANNONS
|

Tidigt i sitt program berättar affärsmannen Percy Nilsson att han kör utan manus, på grund av att han har dyslexi. En oförstående skolfröken förstärkte hans läs- och pennskräck och han fick under en period gå i hjälpklass. Det är imponerande att kunna prata på hyfsat strukturerat ändå, men man ska aldrig underskatta vikten av ett manus.

Med ett sådant hade det varit lättare att stryka transportsträckor som mest liknar rabblande av meritlista i kronologisk ordning. Man hade också kunnat utveckla vissa delar – som till exempel tankar kring den tuffa skolgången eller hans komplexa förhållande till pengar – och kanske helt enkelt strunta i att lägga ut texten om hur jobbigt det var när det regnade i veckor på den nyinköpta golfbanan i Spanien.

ANNONS

Nu blir programmet en lång och ganska tröttsam monolog, med mycket fokus på det framgångsrika entreprenörskapet. ”Den unge Percy hade verkligen drivet", säger Percy som gärna pratar om sig själv i tredje person. Det där drivet har han nog fortfarande; när det är bra pris på färs passar han på att göra en rejäl sats köttbullar.

Tisdagens sommarvärd: Ann-Mari Begler.

ANNONS