Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benjamin Ingrosso, 23, fick hedersuppdraget att dra igång årets säsong av ”Sommar i P1”. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Benjamin Ingrosso, 23, fick hedersuppdraget att dra igång årets säsong av ”Sommar i P1”. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sommar i P1: Benjamin Ingrosso

Ingen kan tvivla på att det senaste året tillhört Benjamin Ingrosso. Det är nästan så att man blir lite trött på tv:s största charmtroll. Men bara nästan.

Vad har en 23-åring att dela med sig av? Hur mycket kan han egentligen ha att berätta om livet? Tja, eftersom vi pratar om "skitungen från Kanal 5”, Mellovinnaren och kändisbarnet Benjamin Ingrosso, en hel del och fullt tillräckligt.

LÄS MER: Låt sommarvärdarna representera hela landet

Han inleder sitt sommarprogram med att göra en kort resa tillbaka till 2019. Benjamin Ingrosso träffar då terapeuten Maggan för första gången. Han har precis blivit dumpad och behöver hjälp med att komma över sin hjärtesorg, men inleder tillsammans med henne också sin introspektiva resa och jakten på sig själv, sin person och varför han var ”så konstig” som barn.

LÄS MER: Artisterna till sommarens Lotta på Liseberg i TV4 är klara

Den unge Benjis sätt att tackla bråken i familjen Wahlgren/Ingrosso – lika högljudda i verkligheten som i tv-serien ”Wahlgrens värld” – blev att sjunga, showa och underhålla. En flykt, såklart, men snabbt också något mer, större och viktigare än så.

Vem?

  • Benjamin Ingrosso är 23 år, född och bosatt i Stockholm.
  • Har stått på scen sedan han var nio år gammal, både som egen låtskrivare men även som musikalartist. Vann Melodifestivalen med ”Dance you off” 2018 och slutade sjua i Eurovisionfinalen i Portugal.
  • Har det senaste året synts i ”Så mycket bättre” och lett det egna tv-programmet ”Benjamin’s”.
  • Son till musikalartisten Pernilla Wahlgren och före detta dansaren Emilio Ingrosso, systerson till Niclas och Linus Wahlgren, kusin med musikproducenten Sebastian Ingrosso (Swedish House Mafia, Axwell & Ingrosso).
  • Musik i programmet: Harpo, Bee Gees, Benjamin Ingrosso, Pernilla Wahlgren, Ted Gärdestad, m.fl.

Benjamin Ingrosso pratar klokt och personligt om den förlamande känslan av att slitas mellan sina skilda föräldrar och av att falla mellan stolarna, att jaga sin identitet och inte riktigt höra hemma någonstans. Mer än i musiken då.

För medan resten av världen har kroknat under coronatrycket har den sprudlande låtskrivaren från Östermalm haft ett alldeles fantastiskt år med två nya album, en minnesvärd medverkan i publiksuccén ”Så mycket bättre” och ett helt nytt, eget och självbetitlat mat- och musikprogram i TV4. Klart här finns en historia att berätta.

LÄS MER: ”Sommar i P1” – här är hela listan med sommarvärdar

Sommarpratare 27 juni:

Niklas Strömstedt, sångare, musiker, låtskrivare

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.