Skådespelaren Göran Forsmark är död

Skådespelaren Göran Forsmark, känd från bland annat ”Jägarna” och ”Bonusfamiljen” är död.
– Göran gjorde ett outplånligt intryck hos alla som träffade honom, säger kollegan och vännen Mirja Burlin.

ANNONS
|

Göran Forsmark hittades död under tisdagen, skriver Aftonbladet. Skådespelaren dök inte upp vid en inspelning och hittades senare i sin bostad i Sundbyberg, berättar filmregissören, producenten och manusförfattaren Agneta Fagerström-Olsson för TT.

– Han hade precis varit hos läkaren när jag pratade med honom i torsdags. Då var allt bra och alla värden var bra, säger hon.

Dödsbeskedet kom som en chock för henne.

– Han hade så mycket framför sig nu. Han hade jobb i filmbranschen och han hade jobb på teater i Norge, det var så mycket. Han har haft en lite mörk period innan, men nu hade allting vänt för honom, säger hon.

ANNONS

Lång karriär på tv

Göran Forsmark, ursprungligen från Malmberget i Norrbotten, hade en lång karriär med inte minst många uppmärksammade och hyllade biroller på film och tv.

Mest känd är hans insats i svenska klassikern ”Jägarna” där han spelade mot bland andra Rolf Lassgård. På senare syntes han bland annat i ”Bonusfamiljen” och kritikerrosade SVT-dramat ”Midnattssol”.

LÄS MER:Guldbaggevinnaren Hassan Brijany död i covid

– Han var en av de första skådespelare jag kom i kontakt med hemma i Norrbotten. Sedan korsades våra vägar många gånger och vi blev vänner, minns skådespelaren manusförfattaren och regissören Mirja Burlin som jobbat med Forsmark bland annat i Tjechovs ”Körsbärsträdgården” 2006 på Göteborgs stadsteater.

”Egensinnig och levande”

– Göran var en egensinnig och levande person som gjorde ett outplånligt intryck hos alla som träffade honom. Vi hade en jättefin kontakt och delade och diskuterade både jobbets goda och mindre goda sidor, säger Mirja Burlin.

LÄS MER:Minns du 2010-talets starkaste tv-serier?

Göran Forsmark utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö 1976 till 1979 och har förutom alla uppdragen på inom film och tv bland annat medverkat i uppsättningar på Göteborgs stadsteater, Stockholms stadsteater och Norrbottensteatern.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS