Seth Rogen om anklagelserna mot James Franco

Flera kvinnor har anklagat skådespelaren James Franco för olika typer av sexuella övergrepp genom åren. På Instagram har även hans vän och kollega Seth Rogen kritiserats för att han gjort det möjligt för Franco fortsätta med sitt beteende. Nu svarar han för första gången på kritiken.

ANNONS
|

I början av april skrev skådespelaren Charlyne Yi ett inlägg på Instagram där hon kallar James Franco för giftig och manipulativ. De spelade tillsammans i filmen ”The disaster artist”, men nu berättar Yi att hon flera gånger försökte bryta kontraktet och hoppa av filmen och kallar Franco för ”ett sexuellt rovdjur”.

LÄS MER:Förlikning för Franco i trakasserimål

I Instagram-inlägget riktade hon också kritik mot vännen Seth Rogen, som hon menar gjort det möjligt för James Franco att fortsätta sitt beteende år efter år:

”De säger att det inte är deras ansvar. Vems ansvar är det då? Kvinnorna som lider av posttraumatiskt stressyndrom på grund av Franco? Framtida offer?”

ANNONS

Planerar inte att jobba ihop

Nu kommenterar Seth Rogen för första gången vänskapen och hans affärsförhållande med James Franco. I en ny intervju med The Sunday Times svarar han på frågan om han tror att påståendena mot Franco kan vara sanna.

LÄS MER:Franco utforskar tillit i Airbnb-skräckis

– Det jag kan säga är att jag föraktar övergrepp och trakasserier och jag skulle aldrig dölja sådana handlingar, eller medvetet sätta någon i en situation där de behövde befinna sig kring någon som beter sig så, säger Seth Rogen.

2018 rapporterade Los Angeles Times om att fem kvinnor från Francos teaterskola anklagat honom för att ha utnyttjat sin position för att få dem att ställa upp på sexscener mot deras vilja. Efter det sa Seth Rogen i intervjuer att han skulle fortsätta att arbeta med James Franco, något han ångrar i dag.

LÄS MER:James Franco slår tillbaka mot anklagelser

– Jag ser tillbaka på den intervjun från 2018 där jag sa att jag skulle fortsätta arbeta med James, men sanningen är att jag varken har arbetat eller planerar att arbeta med honom just nu, säger han till The Sunday Times.

Två av kvinnorna gick vidare med stämningsansökningar, som ledde till förlikning i mitten av februari 2021. Sex år tidigare, 2014, läckte skärmdumpar på en konversation på Instagram mellan Franco och ett17-årigt fan, där han försökte övertala henne att möta upp honom på ett hotell. Något han bett om ursäkt för i efterhand.

ANNONS

Har påverkat deras vänskap

Rogen sa också att det ”inte är en tillfällighet” att hans professionella förhållande med Franco verkar ha upphört och att anklagelserna har påverkat deras vänskap och dynamik.

James Franco och Seth Rogen har jobbat tillsammans i tjugo år och är nära vänner. De träffades när de spelade in den klassiska serien ”Freaks and geeks” i slutet av 1990-talet och har gjort flera filmer tillsammans efter det, som ”Knocked up”, ”The interview” och ”Pineapple express” .

James Franco har förnekat alla anklagelser mot honom.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS