Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Se drive-in-konserten på Bananpiren

Indiebanden Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills tar plats på scen och på den 80 kvadratmeter stora LED-skärmen framför 50 bilburna personer. GP är på plats och direktsänder alla tre konserter.

Det började i slutet av mars då några filmentusiaster drog igång en satsning på drive-in-bio på Bananpiren, med galapremiär den 3 april inför 50 med bil tillresta gäster.

– Idén är den komiska effekten av att kreativa människor, vars arbetsplatser tillfälligt hålls stängda eller är på väg att stänga, samlas och spånar fram nya tänkbara lösningar, sa Carl Martinsson, delägare och eventansvarig i 333 och Bananpiren till GP då.

Och på Valborgsmässoafton är det dags för drive-in-konserter på samma plats, som ett första led i en planerad satsning på livekonserter. Först ut är tre av Göteborgs mest namnkunniga indieband: Division of Laura Lee, Terra och Beverly kills.

LÄS MER: De spelar på drive-in-konserten på Bananpiren

Utomhus för 50 personer

Tanken från skivbolaget Welfare sounds var ursprungligen att hålla festen på Pustervik för att fira banden som alla är aktuella med ny musik och att skivbolaget fyller fem år. Men med regeringens restriktioner ställdes kvällen in. Men när Erik Toresson på Welfare sounds läste om drive-in-bion i Bananpiren och tog kontakt med arrangörerna: Bananpiren, 333, Bio Roy och Hyrljudet.

Så nu blir det i stället utomhus inför 50 personer på plats. Tanken är att publiken på drive-in-konserten ska tuta istället för att applådera.

För Terra är det första spelningen med nya skivan "Underbara saker", och sångaren Karl Sundström befarar att det med anledning av pandemin kan dröja innan bandet står på scen igen.

– Det är ju inte optimalt, men det går inte att göra någonting åt det. Alla sitter ju i samma båt där. Alla får hacka i sig det, så får vi vänta på att allt drar sig ut igen. Men jag tror det kommer bli en fantastisk effekt när allt drar igång. Det kommer vara väldigt kul att gå på konsert då.

LÄS MER: Terra har tålamod att vänta på att scenerna öppnar igen

Sänds live via GP

Att spela på Bananpiren tycker han känns spännande, men tror att förutsättningarna kommer påverka bandet, på gott och ont.

– En stor del av att göra en konsert är ju interaktionen med en publik som reagerar med det man gör. Nu blir det inte så mycket sånt, förutom blinkers och tutor, säger Karl Sundström.

Konserten kommer också att streamas online, där den som vill kan swisha en frivillig donation.

Tidigare har Division of Laura Lees Per Stålberg sagt till GP att han tror att 2020 på många sätt kommer att bli en milstolpe:

LÄS MER: GP livesänder drive in-konsert på Bananpiren

– Det blir året som kommer att gå till historien för alla konstiga spelningar. Men alla kreativa idéer som kan få publiken att få fortsätta höra livemusik, och som får oss band att kunna fortsätta spela är ju bra. Vi måste hitta sätt att komma vidare, så får vi väl se hur länge det ska vara så här konstigt.

Drive-in-konserten kommer sändas live via gp.se torsdag 30 april med start kl 19.00. Och GP:s läsare kan räkna med fler direktsända kulturevenemang från Göteborg framöver.

Drive-in-konsert på Bananpiren

När: 30 april, Valborgsmässoafton, konsertstart kl 19.

Spelordning: Division of Laura Lee, Beverly kills, Terra.

Hur: I din bil. Max 50 biljetter säljs. Artisterna uppträder på scenen, framträdandet visas på en 80 kvadratmeter stor LED-skärm, ljudet rattar du in på din FM-radio.

Konserten streamas också online gratis på gp.se, där den som vill kan swisha en frivillig donation.

Övrigt: Kvällen arrangeras av skivbolaget Welfare sounds. Viss förtäring kommer att finnas på plats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.