Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sacha Baron Cohen lägger Borat på hyllan

Borat har lagts på hyllan. När Trump förlorade presidentvalet i höstas ansåg inte längre Sacha Baron Cohen att hans satiriska karaktär behövs.
– Jag dammade av Borat igen på grund av Trump. Det var filmens syfte och jag ser ingen anledning att göra det igen, säger skådespelaren till Variety.

2006 slog karaktären Borat igenom på bred front i världen. När den omtalade filmen med den osedligt långa titeln ”Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan” kom var det många som jublade - och kanske ännu fler som svor.

Filmen handlar om den kazakiske journalisten Borat. Målet för karaktären är att komma underfund med USA och landets politik. Sacha Baron Cohens skapelse gjorde rubriker och födde debatt, och förra året kom uppföljaren ”Borat subsequent moviefilm”.

LÄS MER: Recension: ”Borat” i regi av Jason Woliner

Kritik mot Trump

Filmen är ett svar på Cohens oro för att ”demokratin var i fara” som han beskriver det i en stor intervju med amerikanska tidningen Variety.

– Filmen handlade från början om faran med Trump och ”Trumpism”. Vad coronaviruset visade var att det fanns en dödlig effekt av hans sätt att sprida lögner och konspirationsteorier, säger Sacha Baron Cohen i intervjun.

När Joe Biden sedan vann presidentvalet i höstas kände sig skådespelaren, som även synts i bland annat ”Brüno” och ”The Trial of the Chicago 7” klar med Borat, och valde att lägga karaktären på en permanent plats på hyllan.

LÄS MER: Baron Cohen slår tillbaka mot Trump

LÄS MER: Miljondonation från Sacha Baron Cohen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra litteraturrecensioner direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Litteraturrecension. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.