Keith Flint. Bild: ENNIO LEANZA
Keith Flint. Bild: ENNIO LEANZA

Sångaren i The Prodigy är död

Sångaren Keith Flint i bandet The Prodigy har hittats död i sitt hem, rapporterar brittiska medier. Flint blev 49 år.

Sångaren i The Prodigy, mest kända för låten "Firestarter", hittades död i sitt hem i Dunmow, Essex på måndagsmorgonen, rapporterar brittiska medier. Anhöriga är underrättade, skriver bland annat The Sun.

– Vi åkte dit och sorgligt nog så dödförklarades den 49 år gamla mannen på plats. Hans nära och kära har informerats, säger en presstalesperson för polisen till The Sun.

Det finns in nuläget ingen brottsmisstanke kring dödsfallet, enligt polisen.

Bandet om Flint: En äkta pionjär, nyskapare och legendar

De övriga bandmedlemmarna har lagt ut en gemensam kommentar i sociala medier:

"Det är med djupaste chock och sorg vi bekräftar att vår bror och bästa vän Keith Flint är död. En äkta pionjär, nyskapare och legendar. Vi kommer för alltid att sakna honom."

Bandet skriver också att de önskar bli lämnade i fred med sin sorg.

Skulle spelat i Norden

Enligt BBC hade Flint nyligen kommit tillbaka till Storbritannien efter en turné i Australien och planerade turnéstart i USA i maj igen. Under den stundande världsturnén skulle de ha spelat i bland annat Norge och Finland.

Prodigy släppte sitt senaste album den 2 november förra året. "No tourist" blev därmed uppföljare till 2015 års "The day is my enemy".

Bandet har en nästan 30-årig historia och slog igenom på 90-talet med hitlåtar som "Firestarter", "Smack my bitch up" och "Breathe".

LÄS MER: The Prodigy om nya skivan hösten 2018

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.