Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi. Bild: Jonas Lindstedt/TT
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi. Bild: Jonas Lindstedt/TT

Så tyckte prinsessan Estelle om Metallica

I går besökte kronprinsessparet och prinsessan Estelle Metallicas konsert på Ullevi. GP har idag återkopplat med Hovet för frågan: vad tyckte egentligen Estelle och hennes föräldrar om gårdagens spelning?

GP når kungahusets informationschef Margaretha Thorgren sedan det i går uppdagades att kronprinsessparet besökte Metallicas spelning på Ullevi:

LÄS MER: Recension: Metallica - Ullevi

Så här dagen efter: vad tyckte kronprinsessparet, och framför allt Estelle, om gårdagens Metallica-spelning?

– De tyckte konserten var bra, och att det var en rolig kväll. De har varit på denna typen av spelningar flera gånger tidigare.

Vem är det största Metallica-fanet av Victoria, Daniel och Estelle?

– Prinsessan Estelle, tror jag nog ändå.

Vad grundar du det antagandet på?

– Hon tycker om den musiken, och är nyfiken på gruppen.

Hur länge kommer kronprinsessparet, och lilla Estelle, att stanna i Göteborg?

– Detta var ett kort, privat besök. De åker till Öland redan i dag för att förbereda inför Victoria-dagen, avslutar Margareta Thorgren.

LÄS MER: Kungligt besök på Metallica

Estelle fick komma in trots åldersgräns

Enligt lag är det vidare så att prinsessan Estelle inte skulle befunnit sig på Metallicas konsert. Åldersgränsen för Live Nations konserter är 13 år, men den lilla tronarvingen är blott sju år gammal.

Live Nations Alexander Kihlström kommenterar ärendet på följande vis:

– Vi kommenterar inte enskilda besökare, men i detta fall rör det sig om ett barn som befunnit sig i en kontrollerad miljö där ljudnivån understiger rekommendationen kring ljudnivåer från Folkhälsomyndigheten. Detta är en plats på Ullevi som inte finns tillgänglig till försäljning på evenemang. Vi kan inte kommentera ärendet vidare.

Enligt Yusra Moshtat, inspektör på miljöförvaltningen, kände inte förvaltningen till att något barn under tretton år ska ha befunnit sig på arenan under konserten när de gjorde sina kontroller.

Hon berättar att de nu ska besöka Ullevi för att bedöma den kontrollerade miljö som Live Nation berättar om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.