Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jonathan Bengtsson är GP:s klubbskribent.

Så blir din festhelg

Clandestinofestivalen, grekisk mytologi, yoghurt-DJs och kanske sista Truckstopdagen någonsin. Jonathan Bengtsson guidar till en förtätad helg väntar den som ger sig ut i vimlet.

7/6

Brewers Beer Battle

Brewers 16–23, 20 år, inget inträde

Lite krig. Ett inslag som verkligen skulle kunna dra liv över en trög utekväll. När Brewers nu ställer till med "Battle" så handlar det dock varken om diplomatiska sammanbrott eller blodsutgjutelse, istället om öl. Barkedjans nya högkvarter på Magasinsgatan, och den vanliga utposten vid Tredje lång, har tillsammans med bryggeriet Electric Nurse tagit fram varsin IPA. Vilket av de båda ölen som smakar bäst utkoras idag. Rusar hjärtat vid blotta tanken på jäsande malt, gillar du att ha trevligt utan större insats, gå.

7/6-10/6

A post shared by Bao (@mobilegirl) on

Clandestino Festival

Över hela Göteborg, 20 år, 795 kr, ingen åldersgräns

Så drar åter en tjock regnbåge av alternativ musik genom Göteborg, i och med Clandenstinofestivalen. En tillställning för människor som är intresserade av kultur på riktigt. De tar sig tid. Läser flera meningar efter varandra och sätter ihop dessa till ett sammanhang. Killar i bomullsbyxor som dansar som ett gäng vävstolar är att förvänta. Även tjejer i jackor så stora och levande att de under kvällen tycks svälla. Clandestino har helt ärligt bokat ovanligt rätt i år: Mobilegirl och Bedouine är ruskiga namn.

9/6

Klubb Iliaden: DJ Yoghurt

Restaurang Sorento, 20-01, 18 år, 50 kr

Restaurang Sorento har en intressant profil. Lokalen ser lätt eländig ut, känns därför mycket genuin. Kraven på uppförande är nedtonade. Det läggs på restaurangens Facebooksida upp matbilder tagna med rå, brutalt sanningsenlig blixt. Ikväll kommer DJ Yoghurt, han kallar sig så, hit och kör ett set. DJ Yoghurt, detta är alltså hans namn, gör musik som ofta är frisk och ibland direkt olyssningsbar. Om din lördag behöver göras bara något mer bisarr – styr då mot Gamelstan.

1921

Studio HPKSM, 21–02, 18 år, 120 kr

Möjligheterna till att gråta ihop på offentliga platser är i Göteborg begränsade, somliga skulle kalla detta ett problem. Känsliga medborgare behöver fredade zoner där de tillsammans med andra sköra violer kan släppa fram sorgen. Tur att 1921 spelar på Studio HPKSM. Det är något med duons musik som aktiverar kroppens alla smärtpunkter – sannolikt har det med David Åhléns falsett att göra. HPKSMs källare är även sval, då den delvis består av sten. Sten. Vilket material!

Truckstopdagen

Truckstop Alaska 15–03, 18 år, 150 kr,

Årets Truckstopdag är fylld av både lätta nöjen och viss förvirring. Flera starka akter tar scenen, bland annat Slynkören och Skraeckodlan. Samtidigt förkunnar arrangörerna att ”ingenting kommer att vara som vanligt” och kallar dagen för Tolvstegsprogrammet. Ett program som till stora delar går ut på att resa in mot centrum av din identitet och krossa denna, sedan uppstå i något nytt. Förväntningarna blir naturligtvis höga. Medlemskap krävs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.