Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Publikrekord på Göteborg Film Festival

På grund av pandemin blev filmfestivalen digital i år, men det hindrade inte publiken från att strömma till. Tredubbelt så mycket publik lockades jämfört med tidigare år, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

LÄS MER: Så är det att gå ensam på bio i ett tomt Scandinavium

Filmfestivalens VD Mirja Wester säger till Kulturnytt att det blir svårt att skiljas från det digitala formatet och att hon tror att nästa års festival kan bli lite av en hybrid.

– De möjligheterna som den här pandemin faktiskt har skapat för oss, att det har tvingat oss att göra festivalen på ett nytt sätt, det har ju gjort att vi har hittat en helt ny publik. Så även om alla längtar tillbaka till biograferna så tror jag ju att vi kommer att jobba för en festival nästa år som både innehåller den fysiska biografupplevelsen och en digital möjlighet för de som inte kan gå på bio, säger hon.

Enligt Mirja Wester har det varit ett omtumlande år men hon är ändå nöjd med hur festivalen till slut blev.

LÄS MER: Sjuksköterskan Lisa Enroth såg 30 filmer ensam på en ö

– Man visste ju inte fram tills väldigt nära inpå hur festivalen skulle ta form, hur vi skulle genomföra den i fysiskt format eller som det blev nu, helt digitalt.

Om festivalen gick ihop ekonomiskt är fortfarande för tidigt att säga, menar hon.

– Nu resulterade festivalen i mycket mer publik än vad vi vågat hoppas på så ekonomin känns liksom stabil utifrån de förutsättningarna vi hade som var väldigt osäkra, säger Mirja Wester till Kulturnytt.

LÄS MER: Alexander Abdallah fick drömrollen i ”Snabba cash”

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.