Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Premiär för "Den stora älgvandringen" i april 2021

En tittarsuccé i både Sverige och Finland, i vår är "Den stora älgvandringen" tillbaka i rutan igen. Nu hoppas SVT bara att älgarna är punktliga.

I fjol var SVT:s succé "Den stora älgvandringen" större än någonsin, med nästan 600 timmar sändning och 22 fjärrstyrda kameror, 4 nattkameror och drönare. Sändningen fick över tio miljoner starter på SVT Play.

I år blir inget undantag, men sändningen är något senarelagd jämfört med i fjol Klockan 08.00 söndagen 18 april är det premiär och nu hoppas SVT att älgarna ska vara punktliga.

LÄS MER: Årets bästa filmer 2020

– Vi smygstartar lite då och så får vi se om första älgarna kommer den 19:e som de gjort de två senaste åren, säger Johan Erhag, projektledare, till SVT Västernorrland.

Kan dyka upp en orre

Fler kameror har gjort att programmet fångar inte bara älgar, utan även andra djur som järv, vilket man hoppas på även i år.

LÄS MER: 2020 års bästa tv – på Netflix

– Vi ska se om vi kan bjuda tittarna på orrspel i år, säger Johan Erhag.

SVT:s så kallade slow tv-satsning har fångat en jättepublik, som från soffan hemma kan följa älgarnas vandring i trakterna av ångermanländska Kullberg, med en simtur över Ångermanälven som höjdpunkt.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.