Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Gessle tolkar sig själv på nytt album i höst

Per Gessle satsar på återvinning när han släpper nytt album. På ”Gammal kärlek rostar aldrig” gör Gyllene Tider-stjärnan covers på sina egna låtar.

”Jag har förmånen att ha en fantastiskt rik låtskatt runt omkring mig. Det finns så många sånger från olika decennier som jag aldrig spelat in av olika skäl”.

Det säger Per Gessle i ett pressutskick där det meddelas att stjärnan släpper ett nytt album den 6 november. Först ut är singeln ”Nypon och ljung” som kommer redan nu på fredag.

Gessle är ju låtskrivaren som inte ”bara” matat på med hits till Roxette och Gyllene Tider utan också haft framgångar som soloartist och knåpat ihop sånger till en rad andra artister.

LÄS MER: "Jag är som en Netflix-serie som aldrig tar slut"

LÄS MER: Här är Gyllene Tiders tio starkaste låtar

Nu har Gessle gått igenom det egna arkivet och valt ut ett antal låtar på svenska som han spelat in på nytt.

”Vissa låtar jag alltid burit med mig och de känns fortfarande relevanta. ”Viskar”, ”Tända en sticka till” och ”Kom ut till stranden” skrevs tidigt 80-tal men betyder fortfarande väldigt mycket för mig”, säger Gessle och fortsätter:

”Ömhet” skrev jag lite för sent för att den skulle hinna med ”Mazarin”-tåget. ”Nypon och ljung” var tänkt för mitt Nashville-äventyr men hanns aldrig med. Det har varit otroligt kul att möta dem igen.”

På den kommande plattan sjunger också Helena Josefsson men även Uno Svenningsson som gästar en av låtarna.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.