Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/11

Nu kan du köpa Stadsteaterns unika kläder på nätauktion

Korsett i sammet med strutbröst, en randig mantel med stjärnbeströdd cape eller varför inte en kjol som burits av kålmasken i ”Alice från Underlandet”? Här är kläderna som Stadsteatern lagt ut på sin digitala utförsäljning.

Kanske har du sett dem på scen. Kanske bars något av din favoritskådespelerska. Eller så vill du bara trumfa dina nära och kära när det är dags att klä upp sig för att fira coronavärdig jul. Oavsett vilket kan du nu buda hem ett gäng unika plagg från Stadsteaterns digitala utförsäljning.

– Det är kostymer som synts på våra scener i olika föreställningar. Vi städar, rensar och sorterar våra kostymförråd hela tiden, eftersom det kommer nya kläder till nya föreställningar så måste vi hålla det i fint skick och rensa ut med jämna mellanrum, säger kostymmästare Karin Weststrand.

LÄS MER: Tio klassiska platser i Göteborg – bilder från förr och nu

Stadsteatern har haft flera fysiska utförsäljningar förr om åren, bland annat på Ringön. Eftersom de varit väldigt populära ville teatern fortsätta i samma spår, med en digital utförsäljning på Tradera.

– Det har varit alltifrån privatpersoner till teatergrupper och andra teatrar som köpt kostymer på tidigare utförsäljningar. Det är väldigt kul att andra kan ha glädje av dem när vi inte kan ta hand om dem längre, säger Karin Weststrand.

Lite mer specifikt

Att utförsäljningen är digital kräver lite mer specifika plagg än vanligt, eftersom köparna inte kan klämma och känna på kläderna. Nu har man valt ut lite mer tydliga objekt som är lättare att förstå vad det är. Karin Weststrand hoppas att det går att hitta en liten julklapp bland plaggen, även om de sticker ut något ur en vanlig garderob.

– Ska man till exempel ha en teaterproduktion krävs det både tid, pengar och kunskap att sy denna typen av plagg. Men vissa av grejerna kan man använda mer som modeobjekt, eller använda dem som grund att bygga vidare på. Eller så använder man det precis som det är!

LÄS MER: Vad är öppet och stängt? Få koll på museer, biografer och teatrar

Vad hade du valt för plagg om du skulle buda loss?

– Jag gillar kjolen, den går att ha både som ett modeplagg eller som en stomme till en ny stor kjol. Jag vet att det ligger mycket jobb bakom den och den är väldigt välgjord och rolig.

Stadsteaterns Tradera-auktion pågår till och med söndag. Intäkterna går oavkortat till ett framträdande för äldreboendena i Göteborg inom ramen för Speldags på Stora Teatern. HÄR hittar du auktionerna.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.