Niklas Strömstedt om Tears for Fears fräcka ”låtstöld”

Tears for Fears är synthduon som hade några dunderhits på 80-talet. Nu kan de kanske få en ny listframgång - tack vare ”stölden” från Niklas Strömstedt. – En död liten fågel kanske har fått liv och viskat i örat på dem, kommenterar Strömstedt.

ANNONS
|

Det är mycket möjligt att Tears for Fears nya platta ”The Tipping point” hade gått under radarn och bara uppmärksammats av gamla synthfans som upptäckte duon från Bath redan på 80-talet. På den tiden hade Roland Orzabal och Curt Smith jättehits ”Everybody wants to rule the world” och ”Shout”.

Men nu har ”Master Plan”, låt nummer åtta på nya albumet, börjat snurra ordentligt på sociala medier i Sverige. Anledningen: den är förbluffande lik Niklas Strömstedts gamla örhänge ”Sista morgonen”.

Strömstedt tar lånet med ro

Upphovsmannen tar dock lånet eller ”stölden” med ro när GP får tag på Niklas Strömstedt och frågar om han hört ”Master Plan”.

ANNONS

”Jodå jag har hört…en död liten fågel kanske har fått liv och viskat i örat på Orzabal och Smith. Finns sämre saker att bli inspirerad av”, skriver han i ett sms till GP.

”Sista morgonen” släpptes 1988 och nådde en femteplats på den svenska topplistan. Den tolkades sedan framgångsrikt av Miriam Bryant.

Lyssna på låtarna här och avgör själv hur lika de är:

ANNONS