Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Nicolas Cage i juni 2019, på en presskonferens om filmen Jiu Jitsu.  Bild: Petros Karadjias
Skådespelaren Nicolas Cage i juni 2019, på en presskonferens om filmen Jiu Jitsu. Bild: Petros Karadjias

Nicolas Cage i ny Netflixserie om svärord

Filmstjärnan och Oscarsvinnaren Nicolas Cage är kanske inte den som är mest ful i munnen av alla i Hollywood. Ändå är det han som programleder Netflix nya serie om svärordens historia.

Med start femte januari kommer Nicolas Cage att vägleda Netflixpubliken i ”History of swear words” – en serie program om de vanligaste anglosaxiska kraftuttrycken.

LÄS MER: Recension: "Tiger King" - Netflix

Inte för att skådespelaren gjort sig känd bland Hollywoods värstingar när det kommer till språkbruk. Enligt undersökningen ”Profanity om film” gjord av sajten BuzzBingo kvalar han inte ens in på tio-topp-listan bland de av drömfabrikens stjärnor som är mest fula i munnen. Listan toppas i stället av Jonah Hill, med 376 svärord av 1000 ord, tätt följd av Leonardo DiCaprio, Samuel L Jackson, Adam Sandler och Al Pacino.

Noteras bör att ingen kvinna finns bland de skådisar som strösslar såpass mycket med svärorden.

LÄS MER: Recension: "Colour out of space"

Det var en gång ett...svärord. Oscarsvinnaren Nicolas Cage, känd för filmer som ”Leaving Las Vegas”, ”Face off” och ”The rock”, blir nu programledare för Netflix-serie nya om svärord och deras historia. Bild: Adam Rose/Netflix
Det var en gång ett...svärord. Oscarsvinnaren Nicolas Cage, känd för filmer som ”Leaving Las Vegas”, ”Face off” och ”The rock”, blir nu programledare för Netflix-serie nya om svärord och deras historia. Bild: Adam Rose/Netflix

Kändisgäster och språkvetare

Varje avsnitt i serien ”History of sweardwords” kommer att fokusera på ett speciellt svärord: ”fuck”, ”shit”, ”bitch”, ”dick”, ”pussy” och ”damn”.

De 20 minuter långa avsnitten samproduceras med bolaget Funny or die, känt för sina humoristiska videoklipp med kända komiker. Till serien bjuds kändisgäster in, bland dem skådespelare och komiker som Nick Offerman, Sarah Silverman, Joel Kim Booster, DeRay Davis, Open Mike Eagle, Nikki Glaser, Patti Harrison, London Hughes, Jim Jefferies och Zainab Johnson. Dessutom kommer Nicolas Cage att intervjua lingvister, forskare, språkvetare och experter på popkultur i programmen – för att få veta mer om svärorden och deras härkomst.

LÄS MER: Nicolas Cage spelar försupen animerad drake

Förutom att axla rollen som programledare på Netflix är Nicolas Cage i full gång med två projekt för Amazon. Dels kommer han att porträttera Joe Exotic, känd från Netflixsserien ”Tiger king”, i en dramaserie om den minst sagt excentriske djurparksägaren. Rollen blir Cages första större TV-roll. Dessutom lånar han ut rösten till en vodka-älskande drake i animerade ”Hellfire”, filmatiseringen av Eoin Colfers fantasy-roman.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.