Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Kärlek & anarki”, regissören Lisa Langseths populära Netflix-serie om intrigerna på ett bokförlag, får nu en andra säsong. Här Ida Engvoll i rollen som den hårt pressade konsulten Sofie. Bild: Ulrika Malm

Netflixserien ”Kärlek & anarki” får en andra säsong

Intrigerna på det lilla bokförlaget går vidare, när Netflix-serien ”Kärlek & anarki” nu får en andra säsong. ”Jag är så lycklig över att få berätta det här!” skriver regissören Lisa Langseth på Instagram.

Lisa Langseths dramakomedi i bokförlagsmiljö ”Kärlek & anarki” är en av de första svenska originalserierna på Netflix, efter kriminaldramat ”Störst av allt”.

I serien, som gått hem både hos publiken och många kritiker, spelar Björn Mosten, 23 år, och Ida Engvoll, 35 år, de omaka kollegerna Max och Sofie. Båda kommer till det lilla förlaget Lund & Lagerstedt. Sofie som konsult med uppdrag att skapa en mer lönsam affär – något som inger fasa i förlagets intellektuelle litteräre chef Friedrich (Reine Brynolfsson). Max är tillfälligt anlitad som IT-tekniker – men dras allt mer in i förlagets verksamhet – och dessutom i en förbjuden kärleksaffär med gifta Sofie.

LÄS MER: Recension: ”Kärlek & anarki” – Netflix

Turerna är många, och satiren över den svenska förlagsvärlden med Bokmässan som nav, träffande.

På torsdagen stod det klart att serien, som även rönt internationell uppmärksamhet, får en andra säsong. ”Nu är det officiellt! jag är såååå glad över att kunna berätta att vi gör en andra säsong av Kärlek & anarki” skriver regissören Lisa Langseth på Instagram.

Dramatikern och regissören Lisa Langseth debuterade 2010 med dramat ”Till det som är vackert”, inspelat i Göteborg. Filmen innebar genombrottet för skådespelaren Alicia Vikander. Sedan dess har Langseth uppmärksammats för filmer som ”Hotell” (2013) med bland andra Alicia Vikander och David Dencik samt internationella ”Euphoria” (2017) där Alicia Vikander spelade mot franska filmstjärnorna Eva Green och Charlotte Rampling.

”Kärlek & anarki” är Lisa Langseths första tv-serie.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.