Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nationalencyklopedin har förvärvat Norstedts ordböcker. ARKIVBILD.

NE köper Norstedts ordböcker

Nationalencyklopedin tar över Norstedts ordböcker, som nu integreras i NE:s eget utbud. Böckerna ska tryckas även i fortsättningen, men fokus ligger på det digitala.

Norstedts Ordbok är Sveriges ledande utgivare av tryckta och digitala ordböcker på ett tjugotal språk. Från och med den 1 oktober tar Nationalencyklopedin över både utgivningen och Norstedts egenutvecklade ordboksdatabas från Norstedts förlagsgrupp.

-Vig såg det som en chans att ta över ett fantastiskt bra innehåll med ett varumärke som kommer att stärka oss på marknaden, säger Hubert Kjellberg, vd för Nationalencyklopedin, till TT.

Nationalencyklopedin och Norstedts Ordbok har haft ett licenssamarbete under flera år, vilket inneburit att NE har erbjudit ordböckerna på sin digitala plattform. I och med att NE blir ägare ökar företagets möjlighet att själva utveckla ordböckerna, som sammanfogas med NE:s egna ordböcker.

De ordböcker som nu har förvärvats kommer även fortsättningsvis att ges ut både digitalt och som tryckta böcker, men framtiden är digital. NE:s övriga tjänster är i dag helt digitala.

-Det digitala är det centrala. Vi tror, av flera skäl, att det är där framtiden ligger. Det är kostnadseffektivt, man kan uppdatera ordböckerna konstant, säger Hubert Kjellberg.