Miss Li om klimatkuppen i ”Idol”

Under finalen av ”Idol” i fredags stormade en aktivist från ”Återställ våtmarker” scenen – mitt under Miss Lis framträdande. Nu kommenterar artisten händelsen.
”Om vi inte tar klimatkrisen på allvar så finns det inte mycket nöje kvar i världen”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Fredagens ”Idol”-final hölls i Tele2 Arena i Stockholm och bjöd på framträdanden från både de två finalisterna och gästartister som Miss Li, Charlie Puth och Benjamin Ingrosso. Medan Miss Li framförde sin senaste singel ”Hälsa Gud” sprang en person upp på scen och höll upp en banderoll med texten ”Återställ våtmarker”. Aktivisten blev snabbt bortförd av säkerhetspersonal och Miss Li fortsatte sin show som om inget hade hänt.

Miss Li har nu kommenterat händelsen på sociala medier, vilket även Aftonbladet och Expressen har rapporterat.

”Jag blev lika förvånad som er att jag fick en banderoll framför mig under mitt framträdande igår. Men så fort jag såg vad som stod så förstod jag att det inte var något hot mot mig och jag kunde köra på som planerat”, skriver Miss Li i en text på sin Instagram, som nu är borttagen.

ANNONS

”I ärlighetens namn. Klimathotet är en av vår framtids största utmaningar. Och jag kan förstå frustrationen över att regeringen och världens beslutsfattare inte gör mer i frågan. Jag sysslar ju med nöje. Och en sak vet jag. Om vi inte tar klimatkrisen på allvar så finns det inte mycket nöje kvar i världen.”

”Hann aldrig bli varken störd eller arg”

I ett nytt inlägg som Miss Li lagt upp förtydligar hon att hon aldrig uttalat sitt ”stöd för aktioner där man limmar fast sig på vägar, hindrar utryckningsfordon eller liknande” och att varken hon eller Tv4 visste att denna aktion skulle ske.

”Först trodde jag att det var en scenarbetare som råkat gå fel. Sen såg jag skylten. Men jag hann aldrig bli varken störd eller arg”, skriver Miss Li på sin Instagram.

Hon fortsätter:

”Jag var sjukt fokuserad under mitt framträdande. Som ni vet har jag under mina 16 år som artist fallit från pianot, slagit ut tänderna, hoppat av korsbandet på scen och trillat ner i en älv under gig. Utan att avbryta. Så jag har fått mina timmar av övning.”

LÄS MER:Här är alla ”Idol”-vinnare genom tiderna

LÄS MER:Nike Sellmar vinner "Idol"

LÄS MER:Därför var det inget ”På spåret”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS