Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Mikkey Dee designar gräsklippare – till stöd för Musikhjälpen

Mikkey Dee och Kikki Danielsson är inte bara populära musiker. De är också samhällsmedborgare som vill bidra. Därför har de specialdesignat varsin gräsklippare för att samla in pengar till Musikhjälpen och offer för sexualbrott.

När Mikkey Dee och Kikki Danielsson fick erbjudandet att specialdesigna varsin åkgräsklippare såg de en chans de inte ville missa.

Kikki Danielssons rosa underverk har en specialbyggd front i form av en korsett, två hjärtan och en tjursymbol. Dessutom har den noter på vardera sida av huven.

LÄS MER: Zara Larsson och Einár gästar "Musikhjälpen"

"Både ärofyllt och kul! Jag blev ännu gladare när jag fick veta att den skulle auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen!”, säger Kicki Danielsson i ett pressmeddelande.

På Mikkey Dees – tidigare trummis i Motörhead, numera i Scorpions – gräsklippare återfinns bland annat en Motörhead-flasköppnare som bränslelock, samt ett lädersäte med nitar och “Born to lose, live to win” broderat på ryggstödet

LÄS MER: Janice blir "Musikhjälpens" resande reporter

"Det här har varit ett roligt och kreativt projekt från allra första början och nu hoppas jag att den här "babyn" kan generera riktigt mycket pengar till människor i nöd", säger Mikkey Dee.

Årets upplaga av Musikhjälpen äger rum 9-15 december och leds av Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi. Temat är "Sex är inte ett vapen" och syftar till att hjälpa människor som utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap.

LÄS MER: De programleder årets "Musikhjälpen"

I skrivandes stund är Tradera-auktionerna uppe i 8 000 kronor för Kikki Danielssons gräsklippare, samt nära 17 000 för Mikkey Dees.

Auktionen avslutas den 15 december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.