Mia Skäringer skänker unik turnéjacka till Stadsmissionen

Mia Skäringer delade scen med Augustifamiljen när GP:s julkonsert till förmån för Stadsmissionen fyllde Pustervik. Den 21 december visas spelningen på gp.se. Då kan man också buda på Skäringers jacka från succé-turnén ”No more fucks to give”.

ANNONS
|

Över 55 000 personer såg Mia Skäringers show ”Avig Maria – No more fucks to give” under totalt sex slutsålda föreställningar i Scandinavium 2019. Publikrekord - förstås.

Torsdagen den 16 december var Mia Skäringer äntligen tillbaka på scen i Göteborg. Nu på Pustervik som en av gästerna när Augustifamiljen för andra året på raken gjorde en julkonsert i samarbete med GP, Göteborg & Co och Julstaden.

Vill nå över förra årets bidrag till Stadsmissionen

Precis som 2020 är konserten också ett sätt att samla in pengar till Göteborgs Stadsmission. Biljettintäkterna bildar en bra grundplåt och sedan är förhoppningen att tittarna vill swisha in tillräckligt många bidrag för att man ska slå förra årets 250 000 kronor till Göteborgs stadsmission.

ANNONS

Att artisterna dessutom hade med sig personliga julklappar som auktioneras ut på Tradera öppnar såklart för ännu mer pengar till Göteborgs stadsmissions verksamhet.

”Handlar om alla människors lika värde”

Publiken på Pustervik jublade när Mia Skäringer plockade fram den närmast ikoniska läderjackan som hon bar under rekordturnén ”No more fucks to give”.

– Den här har varit med om mycket kan jag säga. Jag gjorde tre jackor till föreställningen, en av dem gav vi till Musikhjälpen och den drog in skitmycket pengar, berättade Mia Skäringer.

– Den här är inte bara i tecknet av metoo, utan ”No more fucks to give” handlar om alla människors lika värde. Vilket jag tycker passar väldigt bra ikväll.

Jackan auktioneras ut på Tradera och där finns även kvällens övriga julklappar. Bosse Sundström bidrar med en av sina älskade hattar som han burit under många av Bo Kaspers spelningar.

Bo Sundström gillar hattar - nu skänker han en av dem till GP:s auktion till förmån för Göteborgs stadsmission. Dock inte den på bilden, men en snarlik.
Bo Sundström gillar hattar - nu skänker han en av dem till GP:s auktion till förmån för Göteborgs stadsmission. Dock inte den på bilden, men en snarlik. Bild: Anders Ylander

Augustifamiljen lämnar ifrån sig en tavla som hängde i bandets första replokal i Sjömanskyrkan i Göteborg, signerad av samtliga artister och musikanter som fanns med under årets julkonsert.

– Vi på Göteborgs stadsmission möter ensamhet, hemlöshet och fattigdom varje dag i våra verksamheter. För människor som har svårt i vanliga fall blir julen en extra stor stress. Särskilt för föräldrar i fattigdom, som så klart vill kunna ge sina barn en fin jul, säger Tomas Carlström, Marknads- och Kommunikationschef på Göteborgs Stadsmission.

ANNONS

– Vi är enormt tacksamma för GP:s initiativ till en julkonsert och insamling, det ger fler barnfamiljer i Göteborg en möjlighet till en gladare jul.

Konserten kan ses på gp.se från och med kl 19 den 21 december.

Artisternas julklappar till GP:s insamling för Stadsmissionen

Mia Skäringer: Unik skinnjacka som Mia Skäringer bar under rekordturnén ”No more fucks to give”. “Den här är inte bara i tecknet av #Metoo, utan ”No more fucks to give” handlar om alla människors lika värde”, säger Mia Skäringer.

Bosse Sundström: Bosses välanvända och älskade hatt. ”Den här Brixton-hatten har hängt med på många långa turnéer. Det är nästan lite sorgligt att skiljas från den”, säger Bosse Sundström.

Augustifamiljen: tavla – Från Augustifamiljens första replokal: i ett motionsrum i Sjömanskyrkan hängdes den här tavlan - ”skeppet som har styrt och sagt till vilken kurs vi ska ta”, säger Simon Ljungman.

Auktionen finns HÄR!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS