Mia Skäringer och Hampus Nessvold gör humorshow som kommer till Scandinavium

Mia Skäringer och Hampus Nessvold åker på gemensam arenaturné. Den 10 november kommer humorshowen ”Skäringer & Nessvold – Just idag mår vi bra” till Scandinavium i Göteborg.

ANNONS
|

Det är mottagning tre trappor upp i huset på Vasagatan där ”Skäringer & Nessvold” spelas in. Podd-duon tar emot, båda klädda i svart, i ett hörnrum står en vepa som gör reklam för den kommande showen.

Mia Skäringer och Hampus Nessvold har bestämt sig för att kliva ut ur studion och in i turnébussen. Start i Färjestads hockeylada den 9 november. Dagen därpå kommer man till Scandinavium i Göteborg.

Stommen för föreställningen är klar. Mia Skäringer inskärper i alla som lyssnar att ”det här är en humorshow, inte en livepodd.”

– Vi kommer inte göra podden på scen, vi kommer vara Hampus och Mia, men man behöver inte ha lyssnat på podden. Och alla våra karaktärer komma vara med, säger Mia Skäringer.

ANNONS

Tabita och Gulletussan är med i showen

Räkna alltså med Tabita, Terese, Gulletussan, Gunnar och Ann-Marie. Kanske dessutom någon helt nyknådad figur.

– Dessutom har vi sått en del frön i podden som kan bli ett inslag eller en sketch i showen, fyller Hampus Nessvold i.

De gör ju gärna det. Fyller i varandras meningar. Ordentligt samkörda efter timmar i studion och därmed har de också arbetat fram en alltmer finkalibrerad känsla för vad gränserna går för var de vill och kan prata om. Hur hårt det får skava.

Hur mycket påverkar er dagsform när ni ska podda?

– Vad är en dagsform, jag vet faktiskt inte riktigt?

Jo, men om ni är lite låga just den dagen då?

– Är det en låghet man kan prata om i podden kan det bli ett grundmaterial som brinner bra. Att man är lite ledsen när man kom hit behöver inte betyda att det blir en dålig podd, tvärtom. Vi skrattar liksom aldrig åt ångesten, vi skrattar med den, säger Mia Skäringer.

När det är dags att kliva in på en arenascen är dock dagsform ingenting man kan ta hänsyn till. Då är det leverans som gäller. Fråga bara Mia Skäringer som har det rådande publikrekordet i Scandinavium. Hennes show ”Avig Maria – no more fucks to give” sålde ut sex Scandinavium, totalt satt 55 000 personer i publiken.

ANNONS

Vera Prada ska göra showen snygg

– Det är såklart en jätteapparat med en arena, men det är precis samma nervositet och vånda när du ska upp på en liten scen som när du ska upp i Scandinavium. Du måste ju göra allt lika jävla bra oavsett, konstaterar Mia Skäringer.

Manus för showen är inte på plats än, men klart är att koreografen Vera Prada, som arbetat med bland annat ”Allsång på Skansen” och Danny Saucedos extremt hyllade ”The Run(a)way Show” står för regi.

– Vi ska försöka göra en snygg humorshow, man tänker ofta att det räcker med en mick och något skrivbord bara för att det är humor. Men vi behöver absolut inte vara snygga, showen ska vara snygg, förklarar Mia Skäringer.

– Vi behöver inte någon som ska lära oss att vara roliga, humor kan vi ganska bra. Däremot blir fint med någon som kan gå in och styra upp övergångar, ljud och ljus och det visuella.

Innehållet då? Jo, ambitionen är att skapa en skyddad heliumbubbla där man för en kväll kan komma undan vardagens värkarbete. Trots att duon vänder och vrider på vånda och bekymmer i podden vill man, som det brukar heta, välja glädje.

– Showen ska vara en ångestbefriare där du för en stund slipper tänka på domedagen och klimat, krig och krislådor. Vi hoppas kunna erbjuda humor och en paus som ger kraft att gå ut och tag i livet med allt vad det innebär, säger Mia Skäringer och får det att låta som ett löfte.

ANNONS

– Vi kommer ha väldigt roligt med detta och hoppas att de som kommer ska känna likadant, konstaterar Hampus Nessvold.

Mia Skäringer och  Hampus Nessvold gör show tillsammans.
Mia Skäringer och Hampus Nessvold gör show tillsammans. Bild: AnnaCarin Isaksson

Turnéplan

9 november - Karlstad, Löfbergs Arena

10 november - Göteborg, Scandinavium

16 november - Sandviken, Göransson Arena

17 november - Linköping, Saab Arena

22 november - Malmö Arena

24 november - Stockholm, Avicii Arena

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS