Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Fredriksson hyllas på Storan i Göteborg den 20 januari. Bild: Benjamin Andréasson
Marie Fredriksson hyllas på Storan i Göteborg den 20 januari. Bild: Benjamin Andréasson

Marie Fredriksson hyllas med unik kväll på Storan

Den svenska världsstjärnan och folkkära artisten Marie Fredriksson gick bort den 9 december. Nu samlas musiker och vänner för att hylla henne på Storan i Göteborg. Och fansen är bjudna.

Med Christoffer Lundquist, mångårig musiker i Roxette, som kapellmästare sluter Per Gessle och en rad andra artister upp för att hylla kollegan, vännen och artisten Marie Fredriksson. Platsen är Storan i Göteborg den 20 januari, konserten bandas för att sedan visas i SVT den 25 januari.

Lokalen har som bekant en begränsad kapacitet men det kommer att finnas ett antal biljetter att köpa, i första hand ska "de erbjudas Marie Fredriksson fans."

"Göteborgs finaste konsertlokal"

Programledare är Kattis Ahlström och förutom livemusiken kommer programmet att innehålla bandade inslag som SVT-journalisterna Magnus Broni och Fredrik Norberg sammanställt.

– Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik. Hon och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan genom Roxettes succétåg genom världen, och Maries egna låtar spelas än idag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef SVT.

Projektledare för konserten och programmet är Marion Jernråda på SVT Göteborg. Hon jobbade nyligen med dokumentären om Augustifamiljen där man också filmade bandets spelning på just Storan.

– Det är Göteborgs finaste konsertlokal och Marie Fredriksson hade ju en koppling till Västkusten, så det känns fint och naturligt att göra det här, säger hon.

Rutinerat band kompar

Totalt kommer dussinet svenska artister som på olika sätt är kopplade till Marie Fredriksson att uppträda under kvällen. Än så länge är det bara Per Gessle som är helt klar, men övriga namn ska offentliggöras under nästa vecka.

Artisterna kommer att backas av ett namnkunnigt band som närmast kan beskrivas som en blandning av Roxette och Gyllene Tider. Där finns bland andra keyboardisten Clarence Öfwerman och gitarristen Jonas Isacsson, samt basisten Anders Herrlin och trummisen Micke "Syd" Andersson.

Hyllningskväll till Marie Fredriksson

När: 20 januari på Storan i Göteborg. Visas i SVT den 25 januari

Programledare: Kattis Ahlström

Artister: Per Gessle med flera.

Band: Christoffer Lundquist, Clarence Öfwerman, Jonas Isacsson, Pelle Alsing, Staffan Astner, Anders Herrlin, Micke "Syd" Andersson och Dea Norberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.