Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
GÖTEBORG 20200206 Linda Bengtzing intervjuas inför deltävling 2 i Scandinavium. Foto Claudio Bresciani / TT kod 10090 Bild: Claudio Bresciani/TT

Linda Bengtzing: ”Jag har druckit varje dag”

Linda Bengtzing har, likt många kulturarbetare, fått stora delar av sitt arbete uppskjutet under pandemin. Nu öppnar den folkkära artisten upp om det tuffa året.
– Det har stressat mig mycket mer än vad jag tror. Jag har nästintill blivit sjuk av det, säger hon i podcasten ”Fundamentalt”.

Linda Bengtzing har under 2000-talet varit ett återkommande och igenkännande ansikte i svensk underhållnings-tv.

Men sedan coronautbrottet satte allt kulturliv på paus har Bengtzing haft svårt att hitta balans i livet.

I ett avsnitt av podden ”Fundamentalt” berättar mellostjärnan, som också sökte ekonomiska bidrag hos Kulturrådet, om en vår och sommar utan arbete.

”Jag tror inte man förstår vidden av det. Vi har blivit fråntagna hela vårt yrke. Vår bransch är ju död.”

I podden fortsätter Bengtzing med att tala om att hon inte tagit ut lön från sin firma sedan årsskiftet.

”Det har stressat mig mycket mer än vad jag tror. Jag har nästintill blivit sjuk av det. Jag stressar fast jag inte vet det. Jag har aldrig varit arbetslös. Ge mig bara någon stimulans.”

Istället har hon hittat andra sätt att generera en inkomst. När alla hennes inbokade evenemang ställdes in kontaktade Bengtzing en vän som driver en cateringfirma.

”Det är nog många förvånade begravningsgäster som blivit serverade av mig och tyckt det varit jättemärkligt. Sen står jag även i kök med hårnät och gör saker.”

”Druckit varje dag”

Bengtzing, som ställt upp i Melodifestivalen med nio olika bidrag, berättar även i podden att pandemin påverkat hennes alkoholvanor.

”Jag har druckit varje dag sen i mars.”

I Aftonbladet utvecklar Bengtzing kommentaren:

”Om man känner mig så vet man att jag inte brukar dricka. Men nu har jag hällt upp ett glas vin varje dag. Jag har låtsas jobba och stängt arbetsdagen genom att hälla upp ett glas. Jag är ingen alkoholist, jag dricker alldeles för lite om man frågar alla jag känner. Men nu har det varit så nästan varje dag och det är ju en dålig vana i sig.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.