Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

”Let's dance” 2022: Här är alla deltagarna som dansar i TV4

Nu har alla paren i årets upplaga av långköraren ”Let's dance” klivit i dansskorna. Mia Parnevik, Eric Saade och Marie Mandelmann finns bland dem som ska försöka virvla till sig mästarbältet i kändisdans. Premiär 19 mars.

TV4 är framme vid den sjuttonde säsongen av ”Let's dance” sedan starten 2006. Första året vann artisten Måns Zelmerlöw tillsammans med dansaren Maria Karlsson och efter det har Jon Henrik Fjällgren, Jessica Andersson och Elisa Lindström alla tagit hem förstaplatsen, så möjligen har man en liten fördel som erfaren Melodifestival-artist.

Därmed får Eric Saade och Lisa Ajax axla ett visst favoritskap när de ställs mot bland andra tv-personligheterna Mia Parnevik och Marie Mandelmann.

”Som varje år har vi finslipat produktionen och det blir några nya moment som kommer överraska årets deltagare och förhoppningsvis kommer de att överraska oss. I år har vi otroliga deltagare med olika förutsättningar”, säger jurynestorn Tony Irving i ett pressutskick.

Programledare för ””Let's dance”” är Petra Mede och David Lindgren.

Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Marie Mandelmann, lantbrukare och tv-personlighet.

Marie Mandelmann är lantbrukare på Österlen och känd från tv-programmet Mandelmanns gård på TV4. Enligt en intervju i Ystad Allehanda ska Marie ha fått frågan flera gånger tidigare, men tackat nej. ”Jag har ju aldrig gått i högklackat. Jag stapplar omkring och det är så komiskt”, säger hon till tidningen.
Marie dansar med Jonathan Näslund.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Aron Anderson, äventyrare, Paralympics-idrottare och inspiratör.

Aron Anderson är äventyrare, Paralympics-idrottare och inspiratör och bland annat känd som den första personen i rullstol att bestiga Kebnekaise. Han har dessutom tagit silver på Ironman-VM på Hawaii och åkt sex Vasalopp. ”När jag går upp på ett berg är målet att ta sig upp och ned på ett säkert sätt. Nu ska jag plötsligt snurra, sträcka ut en arm och hålla fingrarna i en viss position så att det blir en snygg vinkel – och dessutom i takt med musiken”, har han sagt till TT.
Aron dansar med Jasmine Takács.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Eric Saade, popsångare och låtskrivare

Eric Saade är popsångare och låtskrivare som vann Melodifestivalen 2011 med låten ”Popular” och kom på en andra plats 2021 med ”Every Minute”. Saade har sagt såhär till TT: ”Jag känner mig lite mer öppen numera. Jag har inte riktigt lika stora problem med integritet och att bjuda på mig själv. Nu kan jag dela med mig mer av mig själv så att folk får lära känna mig och inte bara min musik.”
Eric dansar med Katja Luján Engelholm.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Mouna Esmaeilzadeh, läkare, hjärnforskare, entreprenör

Mouna Esmaeilzadeh är läkare, hjärnforskare, entreprenör känd som doktor Mouna. Hon har synts i bland annat realityserien Svenska powerkvinnor. ”Jag kommer skämma ut mig för svenska folket. Det här kommer att gå åt helvete, har hon sagt i TV4:s ”Efter fem”.
Mouna dansar med Tobias Wallin.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Lisa Ajax, popsångerska

Lisa Ajax popsångerskan som sextonåring 2014 blev den yngsta vinnaren någonsin av ”Idol”. Hon har tävlat fyra gånger i Melodifestivalen, senast 2022 med låten ”Tror du att jag bryr mig”. Och hon började träna tidigt för tävlingen. ”Vi har kört varje dag, det är klart att det är svårt och lätt blir mos i hjärnan. Men just nu går det framåt ganska rejält tycker jag, jag är inte lika lost som jag var i början”, har Lisa Ajax sagt till Aftonbladet.
Lisa dansar med Tobias Bader.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Filip Dikmen, komiker, influerare och juridikstuderande

Filip Dikmen är komiker, influerare och juridikstuderande. Han känns igen från bland annat från ”Big Brother” 2021. ”Dunderduon ska vara med i ”Let’s dance”. Vi är fett taggade”, kommenterade Dikmen kort på TV4:s Instagram.
Filip dansar med förra årets vinnare Linn Hegdal.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Henrik Fexeus, författare och mentalist

Henrik Fexeus är författare och mentalist och har nyss kommit med första delen i bokserien BOX som han skrivit tillsammans med Camilla Läckberg. ”Jag vet att Let’s Dance kommer bli en av de svåraste, läskigaste men troligtvis också roligaste saker jag nånsin gjort”, skrev Fexeus på sitt Instagram.
Henrik dansar med Malin Watson.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Cecilia von der Esch, skådespelare, författare och influerare

Cecilia von der Esch är skådespelare, författare och influerare. Gjorde filmdebut i ”Masjävlar” och blev guldbaggenominerad för sin roll i ”I rymden finns inga känslor”. ”Jag är taggad men väldigt nervös”, kommenterade hon på TV4:s Instagram.
Cecilia dansar med Hugo Gustafsson.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Markus Granseth, programledare och tv-producent

Markus Granseth är programledare och tv-producent och har synts i ”Sommarlov”, och ”Bolibompa” på SVT. ”Cissi är helt otrolig på att lära ut. Man känner ju att man vill göra sitt bästa för Cissi, hon har ju gått hela vägen flera gånger. Och jag börjar faktiskt bli lite sugen på att komma långt”, säger han till Aftonbladet.
Markus dansar med Cecilia Ehrling Danermark.
Bild: Magnus Ragnvid/TV4
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Mia Parnevik, tv-personlighet

Mia Parnevik är tv-personlighet mest bekant från ”Parneviks” på TV3. Mia är gift med golfproffset Jesper Parnevik och de har fyra barn tillsammans, bland dem artisten Peg Parnevik, aktuell med en ny låt i duon Gammal. ”Min erfarenhet av dans är väl nyårsafton hemma i mitt egna hus med vänner, det är i stort sett det jag har. Det här är så annorlunda, det är otroligt mycket att lära in, både teknik och att släppa loss och kontrollera”, säger hon till TT.
Mia kommer dansa med Tobias Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.