Leonardo Dicaprio har bland annat uppfört organisationen "The Leonardo DiCaprio-foundation", som sedan sin uppkomst har fördelat över 800 miljoner kronor till olika miljöinitativ.
Leonardo Dicaprio har bland annat uppfört organisationen "The Leonardo DiCaprio-foundation", som sedan sin uppkomst har fördelat över 800 miljoner kronor till olika miljöinitativ. Bild: Jordan Strauss

Leo DiCaprio lyrisk över Greta Thunberg

I veckan träffades Greta Thunberg och Leonardo DiCaprio – nu hyllar den amerikanska skådespelaren den svenske klimataktivisten.

ANNONS

Den amerikanske skådespelaren Leonardo DiCaprio, som under mer än ett decennium har engagerat sig i klimathotet på flera vis, är sedan länge också en beundrare av Greta Thunberg. Efter att de två träffades tidigare i veckan tycks hans åsikt bara ha förstärkts.

På Instagram har nu den 44-årige stjärnan lagt upp ett långt, gräddigt inlägg där han bland annat framhäver den unge svenskans ledarkvaliteter. Han skriver att det var "en ära" att träffa Thunberg, att han betraktar henne som en "ledare för vår tid" och avslutar inlägget med en intressant, om än vag kungörelse: "vi har beslutat oss för att stötta varandra, i förhoppningen att säkra en ljus framtid för vår planet".

ANNONS

Greta Thunberg företar just nu en resa genom Nord- och Sydamerika. Hennes grundambition med denna var att besöka platser över hela kontinenten, och samtidigt missionera om farorna med klimathotet. Till sist var det tänkt att 16-åringen skulle nå klimatmötet i Chile, som nu dessvärre är inställt. I stället kommer mötet att hållas i Madrid i Spanien.

ANNONS