Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Besviken. Lasse Kronér sörjer att det inte blir något Doobidoo i år, men hyllar ändå sin arbetsgivare SVT. Bild: TT
Besviken. Lasse Kronér sörjer att det inte blir något Doobidoo i år, men hyllar ändå sin arbetsgivare SVT. Bild: TT

Lasse Kronér: Jag måste tänka på framtiden

– Doobidoo är min bebis så det här gör ont. Men nu försöker jag titta framåt, jag måste få jobba kreativt igen, säger Lasse Kronér som åker utomlands för att skriva på ett nytt projekt.

Efter tretton framgångsrika säsonger blir det inget Doobidoo under 2018. Efter flera samtal mellan SVT och programledaren Lasse Kronér har man bestämt sig för skrinlägga den planerande säsongen och istället fokusera på 2019.

– Jag skulle inte säga att det är ett gemensamt beslut, men jag förstår hur SVT tänker. Det är för ont om tid. Vi brukar börja med förberedelserna redan i oktober-november.

– Jag har väl för mycket gatumusikant kvar i kroppen som hoppades att det skulle funka ändå, säger Lasse Kronér som från att ha varit bokad på många olika uppdrag nu står med tom almanacka.

– Det är en julshow, två teatrar och flera tv-jobb som inte blir av. Plus allt annat. Det blir mycket pengar, flera miljoner i intäkter. Men det jobbigaste är ändå att jag inte kommer att göra Doobidoo i år. Det är min bebis, så det gör ont, säger Lasse Kronér.

Hyllar sin arbetsgivare SVT

Programledaren, som utreddes för sexuella ofredanden, är trots uteblivna uppdrag tacksam gentemot SVT.

– De har hanterat det här perfekt från första stund. De utredde saken noga och sedan har de stöttat mig på ett proffsigt sätt. När åklagaren lade ned utredningen började vi genast prata framtid. Det har känts bra, säger han.

LÄS MER: Kronér bryter tystnaden

LÄS MER: Utredningen läggs ned

Däremot är Lasse Kronér frustrerad över att den mediala uppmärksamheten kring de påstådda ofredanden inte avtar.

Tänker åka dit näsan pekar

– Jag är friad från detta och ändå upprepas felaktigheterna om och om igen. Jag är så trött på det att jag spyr. Jag valde att vara tyst under hela utredningen och även om det var totalt mörker i tre månader är jag tacksam över att åklagaren var såpass noggrann. Det finns ingenting att rapportera om längre.

Så hur går dina tankar nu?

– Alltså jag tycker att Metoo varit fantastiskt bra, men som det drabbat mig blir det tyvärr Kalle Anka av det. Jag är allt det som den där Weinstein inte är. Jag har aldrig tagit på en rumpa som inte fick tas på.

Vad ska du göra nu?

– Jag skulle kunna stänga in mig med en bag-in-box, men det funkar inte för mig. Så jag reser iväg ett tag, dit näsan pekar. Jag ska sätta mig och skriva och få ur mig en massa saker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.