Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/7

Larry King är död

Den amerikanske tv-legendaren Larry King har avlidit, enligt ett inlägg som publicerats på hans eget twitterkonto. Han blev 87 år gammal.

Det är mediabolaget Ora Media som bekräftar att det legendariska nyhetsankaret och den mångåriga CNN-profilen Larry King har gått ur tiden.

”Det är med djupaste sorg som vi på Ora Media kan meddela att vår medgrundare, programledare och vän Larry King avled i morse i en ålder av 87 år på Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles” skriver mediebolaget på Larry Kings twitter.

Ingen dödsorsak har ännu angetts men på nyårsafton fördes Larry King till sjukhus i Los Angeles med svåra covid-19-symptom. King hade dessutom typ 2 diabetes och kämpade mot olika sjukdomar genom åren, bland annat lungcancer och flera hjärtattacker.

Larry King var gift åtta gånger

Larry King inledde sin journalistkarriär som radioreporter i Florida redan på 1950-talet. I slutet av 70-talet gjorde han sig ett namn i hela USA med sitt populära radioprogram ”The Larry King Show”. Men i likhet med sin 14 år äldre svenska radiokollega Lennart Hyland lämnade han radion för ett ännu starkare nyhetsmedium.

LÄS MER: Tv-veteranen Larry King gör intervjupodd

I mer än sex decennier kom han att arbeta som reporter, nyhetsankare och programledare, och blev mest känd för sin långa programserie ”Larry King Live” som sändes i mer än 25 år på CNN, från 1985 till 2010.

Men om Larry King var lugnet själv i tv-studion så stormade det desto mer i hans privatliv. King var gift åtta gånger (med sju olika kvinnor) och tillsammans med bland andra Goldie Hawn och Dustin Hoffman skrev han 1997 under ett öppet brev till Tysklands dåvarande förbundskansler Helmut Kohl där landets behandling av scientologikyrkan jämfördes med Hitlertysklands förföljelse av judar på 1930-talet.

Larry King gjorde fler än 40 000 intervjuer

När Larry King väl tackade för sig och lämnade CNN hade han intervjuat flera amerikanska presidenter och en lång rad kändisar och Hollywoodstjärnor såväl som ”vanligt folk” under sina mer än 6 000 program med ”Larry King Live” som även gick att se i Sverige. Enligt Wikipedia uppges King ha gjort fler än 40 000 intervjuer genom åren.

LÄS MER: Larry King har lämnat intensiven

Men livet som pensionär var inget för Larry King. Redan två år senare blev han delägare i och började att arbeta för mediabolaget Ora TV, där han också sände sin egen talkshow "Larry King now” tre kvällar i veckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.