Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lydia Sandgren är psykolog född 1987 och bosatt i Göteborg. ”Samlade verk” är hennes debut. Bild: Emelie Asplund
Lydia Sandgren är psykolog född 1987 och bosatt i Göteborg. ”Samlade verk” är hennes debut. Bild: Emelie Asplund

Läs ”Samlade verk” i sommarens bokcirkel med GP Kultur

GP:s sommarkrönikör, författaren Lydia Sandgren har fått sitt stora genombrott med debutromanen ”Samlade verk”. En tegelsten som utspelar sig i Göteborg från slutet av 1970-talet fram till i dag. Nu blir den semesterns bokcirkelbok i Göteborgs bokklubb.

Förläggaren Martin Berg ligger på golvet bland sina utspridda papper och romanerna han aldrig lyckats färdigställa. Barnen är på väg att bli vuxna, barndomsvännen - den framgångsrika konstnären Gustav Becker bor i Stockholm och hustrun Cecilia är mystiskt försvunnen.

LÄS MER: Här är GP:s sommarkrönikörer

Det är upptakten till ”Samlade verk”, årets mest omtalade debutroman. Och något så sällsynt som en Göteborgsskildring genom fyra decennier.

–Jag ville resa ett monument över den förlorade staden, sa Lydia Sandgren i en intervju med GP inför att boken släpptes.

Digitala möten

Under sommaren blir "Samlade verk” också bok nummer två ut i GP:s bokcirkel. Fram till och med den 15 augusti kommer boken att läsas och diskuteras i GP Kulturs Facebook-grupp för bokälskare, Göteborgs bokklubb.

Mötena kommer att ske digitalt, med tre träffar så att alla kan läsa i etapper. Första digitala träffen blir på onsdag 29 juli i bokgruppen, andra träffen onsdag 5 augusti och den avslutande träffen blir på onsdag 19 augusti.

Vid varje mötesdag kommer frågor som kretsar kring innehållet i boken att postas, som deltagarna sen uppmuntras att reflektera kring tillsammans.

Förra bokcirkeln kretsade kring boken ”Väderfenomen” av Anna Fock och avslutades med ett streamat livesamtal där läsarna kunde ställa sina frågor direkt till författaren. Även avslutningen på bokcirkeln om ”Samlade verk” kommer att bli något extra.

Såhär gör du för att vara med

Göteborgs bokklubb är GP Kulturs Facebook-grupp för bokälskare som vill diskutera läsning och böcker med likasinnade.

Gå med i gruppen genom att gå in på adressen https://www.facebook.com/groups/goteborgsbokklubb/

Håll utkik efter inlägg om bokklubben och ”Samlade verk”.

Den 29 juli, 5 augusti och 19 augusti är det bokcirkelträffar. Då kommer diskussionsfrågor läggas ut som kretsar kring olika teman i boken.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.