Kapten Röd bjuder in fansen till premiär av turnédokumentär

När dokumentären om succé-turnen ”Hundralappen” har premiär på Youtube ikväll bjuder Kapten Röd in fansen att titta ihop med honom.

ANNONS
|

Ibland är kort väg mellan ord och handling. Häromdagen slängde Kapten Röd ut en fråga på sina sociala medier om följarna skulle vara pepp på en dokumentär om turnén ”Hundralappen” som rullade landet runt för tre år sedan.

”Vi har en minifilm i tre avsnitt, som vi var på väg att lägga upp, sen rann det ut i sanden (jag fastnade i nått annat antagligen). MEN nu idag fick jag ett ryck och tänker att det kanske kan va skoj för fler än oss att se? Vad säger ni, det nåt ni vill se eller?” undrade kaptenen den 2 september.

ANNONS

Responsen var omedelbar och 19:00 två dagar senare får första delen av Jonas Andréens film premiär på Youtube. En halvtimme innan finns Kapten Röd i livechatten på sin Youtube-kanal för att prata med sin publik.

LÄS MER:Kapten Röd släpper liveplatta från Slottsskogsvallen

LÄS MER:Kapten Röd tar lång paus efter turnén

”Det blir kul och nervöst, det känns utlämnande för att jag släpper in kameran i min privata sfär. Men Hundralappen är något jag alltid kommer att vara jättestolt över och det känns kul att kunna dela detta material med er.”, skriver Kapten Röd på Facebook.

Håkan Hellström i Kapten Röds famn under konserten på Slottsskogsvallen.
Håkan Hellström i Kapten Röds famn under konserten på Slottsskogsvallen. Bild: Fredrik Nystedt (Rockfoto)

”Hundralappen”-turnén kom till som ett sätt att ge alla möjlighet att komma på spelningarna då biljetterna kostade just 100 kronor. Turnén avslutades på Slottsskogsvallen i Göteborg med 22 000 fans på plats som bland annat fick se Kapten Röd ta in gästartisten Håkan Hellström på scenen.

Efter triumfen adderades en extra avslutning i Globen i Stockholm. Konserten på Slottsskogsvallen finns dokumenterad på en liveplatta.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS