Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kannibalism och våldtäkt – turerna kring Armie Hammer

Han har anklagats för våldtäkt och för att ha skickat meddelanden till kvinnor där han uttrycker fantasier om kannibalism, blod och sexuellt våld. Så gick Armie Hammer från Hollywoodelit till totalt bränd i branschen.

Som styrelseordförande och vd för det multinationella petroleum- och naturgasbolaget Occidental Petroleum Corporation blev Armand Hammer multimiljonär. Hans barnbarn, Armie Hammer, växte upp på Caymanöarna, omringad av rikedom, innan familjen flyttade till Kalifornien. Där bestämde sig Armie för att satsa på skådespeleri.

LÄS MER: Chalamet och Hammer med i succéuppföljaren

Han har spelat tvillingar i David Finchers ”The social network” och hade en roll i ”The Man From U.N.C.L.E.”. Men hans stora genombrott kom i Luca Guadagninos ”Call me by your name” från 2017, där han spelar en vuxen man som blir attraherad av sin professors yngre son. För rollen nominerades han bland annat till en Golden Globe.

Anklagad för kannibalism

Men nu har hans karriär tagit en tvär vändning. I januari 2021 gick flera kvinnor ut och anklagade Armie Hammer för att ha misshandlat dem psykiskt och fysiskt i tidigare relationer. Samtidigt började skärmdumpar att spridas i sociala medier, där skådespelaren uppgavs ha skickat meddelanden om sexuella fantasier med kannibalistiska inslag till främmande kvinnor mellan 2016 and 2020. En av Hammers tidigare flickvänner hävdade samtidigt att han sagt att han ville äta hennes kött och slicka hennes blod.

LÄS MER: Call me by your name fångar begäret

https://twitter.com/tevinauguste/status/1348356976867213316

Ytterligare en kvinna berättade i media att Hammer karvat in bokstaven ”A” nära hennes kön och att han föreslagit att hon skulle operera bort sina nedre revben så att han kunde ”äta dem”. I skärmdumpar på sociala medier påstås Hammer skriva att han är ”100% en kannibal” och vill ”dricka blod” och att han ”har skurit ut hjärtat från ett levande djur och ätit det medan det är varmt”.

Anklagad för våldtäkt

I mars stod det klart att Los Angeles-polisen har inlett en förundersökning där skådespelaren misstänks för våldtäkt, efter att en ex-flickvän hållit en presskonferens tillsammans med den kända kvinnorättsförkämpen Gloria Allred, där hon hävdar att Hammer ska ha våldtagit henne under fyra timmar vid ett tillfälle 2017.

LÄS MER: Armie Hammer hoppar av film efter anklagelser

Hon beskriver våldtäkten som mycket våldsam och att hon under deras fyra år långa "av-och-på-förhållande" blev känslomässigt, psykiskt och sexuellt utnyttjad av skådespelaren. LA-polisen har inte specificerat om deras utredning handlar om den här anklagelsen eller om det rör någon annan.

Vill inte svara på ”bullshitanklagelser”

Armie Hammer har förnekat brott genom sin advokat. Han har tidigare gått ut i pressen och sagt att han inte tänker svara på några "bullshitanklagelser". Hans advokat säger att chattarna är fejkade och att Hammer enbart ägnat sig åt sex med samtycke.

LÄS MER: Armie Hammer anklagas för våldtäkt

Men nu drar sig branschen undan från skådespelaren. I januari hoppade han av inspelningarna av filmen ”Shotgun Wedding” där han skulle ha spelat mot Jennifer Lopez. Han har också dragit sig ur dramaserien ”The offer”, där han skulle spela huvudrollen. I februari blev han droppad av sin agentur och av sin publicist. Tanken var att Hammer skulle reprisera sin roll i ”Call me by your names” uppföljare, men hur det blir med det återstår att se.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.