Justin Townes Earle är död - han blev 38 år.
Justin Townes Earle är död - han blev 38 år. Bild: Joshua Black Wilkins

Justin Townes Earle död – blev 38 år

Americana-stjärnans död väcker sorg i countryvärlden. ”Så många har lutat sig mot din musik och dina texter.”

ANNONS
|

”Det är med en enorm sorg vi måste informera er om att vår son, make och pappa och vän Justin Townes Earle är död”, skriver familjen på artistens och låtskrivarens Facebook-sida.

”Så många har lutat sig mot din musik och dina texter genom åren och vi hoppas att din musik ska fortsätta vägleda dig på dina resor”, fortsätter man.

LÄS MER:Recension: Justin Townes Earle - "The Saint of lost causes"

Townes Earle spelade flera gånger i Göteborg och var uppskattad både fans och kritiker för sin blandning av country, americana och rock med djupt personliga texter.

Justin Townes Earle sörjs nu av countryvärlden, och många artister skickar en sista hälsning via sociala medier.

ANNONS

Släppte åtta album

Han var son till countrylegendaren Steve Earle, och döpt efter sin pappas vän och idol, countrysångaren Townes Van Zandt. Han växte upp i Nashville, men lärde som barn aldrig känna sin pappa. Längre fram återförenades de, och en period spelade Justin Townes Earle också i sin pappas kompband The Dukes.

Redan som tonåring var Justin Townes Earle en skicklig musiker, och 2007 släpptes hans debut-EP: ”Yuma”.

Under karriären släppte han totalt åtta album. ”The saint of lost causes” som kom 2019 blev hans sista. Där sjunger han om bland annat om miljöfrågor, något som engagerade honom starkt.

LÄS MER: Justin Townes Earle står på egna ben

Bekämpade sitt drogmissbruk

Genom åren var artisten öppen med sin kamp mot drogerna. 2010 berättade han att han redan som 21-åring överdoserat på heroin fem gånger. För tre år sedan sa han till en reporter på tidningen Rolling Stone att han genomgått behandling, fått två återfall, men nu var drogfri och en del av ett rehabliteringsprogram.

Den amerikanske sångaren och låtskrivaren blev 38 år gammal. Dödsorsaken har ännu inte offentliggjorts.

ANNONS