Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Justin Bieber på filmfestivalen i Cannes 2015. Bild: Lionel Cironneau
Justin Bieber på filmfestivalen i Cannes 2015. Bild: Lionel Cironneau

Justin Bieber nekar till våldtäktsanklagelser

Justin Bieber anklagas för våldtäkt i en serie tweets av en kvinna som kallar sig ”Danielle”. Nu går popstjärnan ut och nekar till anklagelserna och skriver att han tänker ta till rättsliga åtgärder, rapporterar The Guardian.

Justin Bieber nekar till anklagelser om att han ska ha våldtagit en kvinna i mars 2014. Det var i helgen som en kvinna som kallade sig ”Danielle” på Twitter anklagade stjärnan, rapporterar The Guardian.

LÄS MER: Därför försvann refrängen ur dagens popmusik

I en tweet från 20 juni, som nu är raderad tillsammans med kontot, hävdade kvinnan att hon träffat Bieber på ett musikevent i Austin den 9 mars 2014. Enligt henne ska han ha bjudit in henne och hennes vänner till hotellet Four Seasons, och där tagit henne till ett separat rum och våldtagit henne.

Justin Bieber har i en serie tweets nekat till det hela och delat bilder, kvitton och mejl som enligt honom bevisar att berättelsen är ”bokstavligen omöjlig”. Bland annat ska Bieber ha bott på ett airbnb under natten i fråga samt varit på musikeventet med sin dåvarande flickvän Selena Gomez.

LÄS MER: Euforiskt och regisserat av Ingrosso och Sandman

”Det finns ingen sanning i den här berättelsen. Varje påstående om sexuella övergrepp borde verkligen tas på allvar och det är därför mitt svar behövs. Hursomhelst är den här berättelsen bokstavligen omöjlig och därför kommer jag att jobba med Twitter och myndigheter för att ta rättsliga åtgärder” skriver Justin Bieber på Twitter.

LÄS MER: Ed Sheeran - en något ambivalent superstjärna

Efter ”Danielles” tweets har ytterligare en kvinna som kallar sig ”Kadi” klivit fram och anklagat Bieber. Kvinnan skriver att hon tror på ”Danielle” och delar med sig av en lång redogörelse där hon hävdar att hon blev våldtagen av den kanadensiska stjärnan på ett hotell i New York den 4 maj 2015. Dessa anklagelser har Bieber inte bemött hittills.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.