Från Annedalskyrkan till Musikens hus. GP listar fem julkonserter du inte ska missa.
Från Annedalskyrkan till Musikens hus. GP listar fem julkonserter du inte ska missa. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Julens konserter i Göteborg

Det är inte bara Sarah Dawn Finer som sjunger julsånger. Det kryllar av konserter i stan. GP guidar dig till de finaste musikstunderna fram till jul.

ANNONS
|
Julkonserter i Göteborg

"I juletid", Annedalskyrkan, 17/12 kl 19.30

grade crossed
Marcos Ubeda och trumpetaren Magnus Johansson är rejält samkörda efter att ha varit ute i flera år med sin turné "I juletid". I år har de med sig sångerskan Debbie Louise och i Annedalskyrkan förstärks trion dessutom av Guldhedskyrkans kammarkör. Enligt rapporter från turnén som drog igång redan i början av november är årets upplaga av "I juletid" en fullträff.
Foto: Måns Langhjelm
Julkonserter i Göteborg

"Strålande jul", Domkyrkan 20/12 kl 17 & 20 samt 21/12 kl 15 & 18

grade crossed
De har kämpat för sin existens i flera år nu, Göteborg Wind Orchestra, och minst lika länge har de bjudit på finstämda julkonserter i Domkyrkan. I år lär inte bli något undantag. Med hjälp av Brunnsbo Musikklasser och sångsolisten Jeanette Köhn tar sig stans mest nedläggningshotade blåsorkester an julens budskap om frid och fred på jorden – och gör det med stämningsfulla sånger.
Foto: Pressbild
Julkonserter i Göteborg

"Räfvens julfest", Musikens hus 21/12 kl 17 & 21

grade crossed
Inget band känns så mycket Majorna som det väletablerade musikerkollektivet Räfven. Alltså är det fullt logiskt att deras populära julfest också förläggs till Musikens hus i Hängmattan. Deras gränslösa folkpunk är väl inget man i första hand förknippar med julen, men det spelar ingen roll för Räfven och deras vänner i Kaja. Julen kommer i många skepnader och här firas den i kärlekens och mångfaldens tecken.
Foto: Pressbild
Julkonserter i Göteborg
Bild: Erik Abel

"Celtic christmas", Masthuggskyrkan 21/12 kl 16 & 19

grade crossed
Snart känns West of Edens fina "Celtic christmas" lika traditionsenlig som Kalle kl 15. Martin & Jenny Schaub, Henning Sernhede och de andra i bandet vet hur man skapar stämningsfullt julmys – och det alldeles oavsett vilken obskyr irländsk folkmusiker de grävt upp för att gästa dem i kyrkan. Det finns något närmast magiskt över hur allt faller på plats för West of Eden just i juletid – även för oss som normalt inte fascineras av irländsk folkmusik.
Foto: Erik Abel
Julkonserter i Göteborg

"En jul i gemenskap", Masthuggskyrkan 22/12 kl 16

grade crossed
Cajsastina Åkerström åker lite snålskjuts på namnet "En jul i gemenskap", det som Immanuelskyrkan använt i drygt tio år för sitt öppna julfirande, men strunt i det. Cajstastina Åkerström besitter alla de finstämda egenskaper som man värdesätter vid den här tiden på året. Tillsammans med Legatokören kommer hon alldeles säkert att få känslan av julefrid att långsamt sprida sig i kroppen – en direkt välgärning med tanke på all den julstress som rasar utanför Masthuggskyrkans bastanta väggar.
Foto: Pressbild

ANNONS