Jon Bon Jovi hånas av fansen - ”han kan inte sjunga längre”

Jon Bon Jovi , 60 år och sångare i klassiska bandet Bon Jovi, uppmanas att pensionera sig. Av de egna fansen. Efter ett klipp från en konsert i Raleigh, North Carolina hånas rockstjärnan för sin krackelerade sångröst.

ANNONS
|

Det är ett klipp från en konsert i Raleigh, North Carolina den 10 april som fått Bon Jovis fansen att reagera. Bandet spelar balladen ”Wanted dead or alive” från megasuccén ”Slippery when wet”, släppt 1986.

Jon Bon Jovi har uppenbara problem att ta sig genom låten.

Rockstjärnan slirar på rösten, är långt från en rimlig tonträff, saknar tajming och tycks ha svårt med andningen. Det kan också vara så att han har trubbel med hörseln och/eller medhörningen. Hur som helst har klippet alltså fått fansen att reagera i kommentarsfältet.

”Han devalverar sitt eget arv och dödar sina klassiska låtar varje gång han går fram till mikrofonen numera. Det är smärtsamt och sorgligt att se”, skriver ett fan.

ANNONS

”Hans sångröst har försämrats sedan flera år, men det här är tragiskt. Det är inte en fråga om hälsa, han har helt inte kvar sina verktyg längre”, menar en Shane Walsh som kommenterat på Youtube.

Signaturen Zuma Dogg menar att han ”aldrig hört en sämre sångare på scen” och att ”någon borde gripa in och avbryta turnén”.

Många andra har en mer förlåtande ton och hyllar Jon Bon Jovi för hans långa och framgångsrika karriär, men menar samtidigt att det är dags för New Jersey-sångaren att pensionera sig.

Bon Jovis pågående USA-turné avslutas i Nashville den 30 april. Bandet har sålt över 130 miljoner album sedan den självbetitlade debuten 1984.

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS