Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Janne Josefsson blir personlig i podcasten ”Nemo möter en vän”

Janne Josefsson är gäst i senaste avsnittet av podcasten ”Nemo möter en vän”. Under samtalets gång berättar journalisten om hoten och skilsmässorna som kantat livet.
– Mitt första äktenskap sprack förmodligen för att jobbet var allt, säger Josefsson i podden.

Intervjun skedde på Clarion Hotel Post i Göteborg och den både prisade och kritiserade journalisten berättade personligt om sitt liv och flera av sina mer kontroversiella uppdrag.

Podcast-profilen Nemo Hedén ledde samtalet och Josefsson svarade på frågor om allt från intervjun med komikern Özz Nûjen från 2018 som beskrivs som ”det märkligaste jag varit med om” till privatlivet.

Med en karriär som spänner över två decennier har Josefsson gjort otroligt många intervjuer över flera kontinenter. Han har med andra ord rört upp känslor under en lång tid. Men det har sitt pris säger han nu, framförallt har familjelivet fått flera törnar.

– Mitt första äktenskap sprack förmodligen för att jobbet var allt, säger han till Nemo Hedén.

LÄS MER: Janne Josefsson gör upp med åldrandet i SVT

Göteborg och Stockholm

Janne Josefsson delade sin tid mellan Stockholm och Göteborg under många år. Han medger att närvaron i hemmet inte alltid var så framträdande och att jobbet slukade det mesta av tiden.

En terapeut ska ha sagt till honom att han verkade handfallen inför den delen av livet som inte kretsar kring jobb. Både Josefsson och hans familj har även mottagit en stor mängd dödshot.

– I första fallet var det om Hells Angels intåg i Sverige. Jag hade dem framför mig med rånarhuvor och vapen. Jag tyckte att de inte fick täppa till truten på mig, men jag satte mina egna barn, som inte var så gamla då, i en jävla stor fara, säger Josefsson i podcasten.

I dag lever journalisten med skyddad adress. Han får fortfarande utstå flera hot även om de blivit färre sedan han lämnade “Uppdrag granskning” för tre år sedan.

Snart premiär för ny tv-serie

Sedan dess har Josefsson medverkat i flera säsonger av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons program ”Alla mot alla” och han är även verksam som krönikör i Dagens Nyheter.

Under 2021 är det dock dags för en ny satsning. Återigen rör det sig om ett tv-program, men den här gången ska Josefsson inte syna andra personer – nu står han själv i fokus. Närmare bestämt ska han göra upp med sitt eget åldrande i ”Från Hisingen till Casablanca”.

Josefsson och den jämnåriga taxichauffören Mohammad Lamari kommer tillsammans att ge sig ut på en resa där deras syn på livet och döden blir det centrala diskussionsämnet. Serien har premiär på SVT i januari.

LÄS MER: Kritiken ökar mot hur SVT behandlar sina anställda

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.