Björn Ulvaeus i Göteborg hösten 2019 när han presenterade nya Rondo – ombyggd till Nikos grekiska taverna, inför premiären av ”Mamma Mia! The Party”.
Björn Ulvaeus i Göteborg hösten 2019 när han presenterade nya Rondo – ombyggd till Nikos grekiska taverna, inför premiären av ”Mamma Mia! The Party”. Bild: Pressbild

Inget ”Mamma Mia! The Party” på Rondo i augusti

Biljetterna till ABBA-succén ”Mamma Mia! The party” på Rondo sålde slut i ett nafs, och extraföreställningar sattes in. Nu ställs premiären in, och krogshowen skjuts upp.

ANNONS
|

LÄS MER:Björn Ulvaeus tar Abba-showen Mamma Mia the party till Rondo

23 oktober förra året var Björn Ulvaeus på plats i Göteborg för att avtäcka nya Rondo – nu ombyggd till Nikos grekiska taverna. Samtidigt avslöjade den forne ABBA-medlemmen att krogshowen ”Mamma Mia! The party” efter succén i London och Stockholm nu skulle sättas upp i Göteborg med premiär 28 augusti 2020.

Sedan kom coronapandemin, och förbud mot folksamlingar med fler än 50 personer.

LÄS MER:Partyt som ska erövra världen

Premiären ställs in

Premiären för ”Mamma Mia!” The party på Rondo ställs därför nu in, meddelar ansvariga för Liseberg, som driver showkrogen.

”Med rådande situation i beaktande har vi tvingats fatta beslutet att flytta fram starten” skriver de på sin hemsida.

ANNONS

Premiären av föreställningen, som kretsar kring Donna och hennes dotter som driver hotell på en grekisk ö, skjuts nu upp och kommer tidigast att äga rum 1 oktober.

Eventuellt kan det bli aktuellt att flytta fram fler föreställningar, beroende på om regeringen lättar på sitt beslut om folksamlingar eller inte.

Får gå 2021 istället

Besökare som köpt biljett, för 1355 kronor styck, till showen 28 augusti till och med 30 september kommer istället att erbjudas nya datum i början av 2021.

LÄS MER:Abba "nul points" i ny stor utställning

Många känner till handlingen i ”Mamma Mia! The Party!” som precis som musikalen och Hollywoodfilmen rikligt frossar i ABBA:s låtar. Utan sin mammas vetskap har Donnas dotter bjudit in tre män, som alla kan vara hennes pappa, till sitt stundande bröllop.

Biljetterna till Rondo i Göteborg hade en rykande åtgång. Av de 50 000 biljetter som släpptes, sålde 38 000 slut på fyra dagar enligt Lisebergs hemsida. Extraföreställningar sattes då in på Rondo.

LÄS MER:Göteborg nästa för "Mamma mia! The party"

”Mamma Mia! The party” är tänkt att fortsätta sitt segertåg ut i världen med stopp i Las Vegas, New York och Hamburg. Det var iallafall planen innan det globala utbrottet av covid-19.

Detta gäller för min ”Mamma Mia! The party”-biljett:

Har du köpt biljett via Liseberg eller Tickster till ett nu inställt datum kontaktas du via mejl och erbjuds ett nytt speldatum.

Kan du inte gå det datumet får du kontakta Lisebergs bokning och kundservice. I mån av plats kan du då ändra till ett annat, valfritt datum.

Har du bokat via ett resebolag, bussbolag, hotell eller någon annan aktör kontaktas du istället av dem.

Ansvariga på Rondo och Liseberg meddelar att de noga följer myndigheternas anvisningar. Eventuellt kan det bli aktuellt med ytterligare uppskjutna speldatum under hösten.

ANNONS