Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir inga stora publikhav framför Stora scenen i sommar. Bild: Meli Petersson Ellafi
Det blir inga stora publikhav framför Stora scenen i sommar. Bild: Meli Petersson Ellafi

Inga konserter på Liseberg i sommar

Liseberg har nu valt att ställa in hela sommarens konsertprogram. Beslutet gäller alla scener. Totalt är det 70 akter som avbokas eller flyttas till 2021.

Det har tidigare varit känt att Liseberg ställt in alla konserter fram till midsommar på grund av den pågående coronakrisen. Nu väljer nöjesparken att ställa in allt.

– Vi upplever att osäkerheten om när vi kan öppna och hur är allt för stor. Då tycker vi att det är rättvist att redan nu meddela att vi inte kan köra den är typen av arrangemang, säger underhållningschefen Per Alexanderson och fortsätter:

– Personligen tycker jag att det här är fruktansvärt tråkigt eftersom jag är konsertbesökare rent allmänt. Jag har saknat att kunna gå på klubb också. Sen har den här processen i perioder varit väldigt slitsam. Man har slungats mellan förhoppningar hit och dit.

Ställer in allt från Tom Jones till barnföreställningar

Beslutet innebär att konserter på alla parkens scener ställs in. Det gäller såväl Stora som Lilla Scen, danskvällar på Polketten och barnföreställningar på Kaninscenen.

Enligt Per Alexanderson har några av de internationella artisterna, bland annat Tom Jones och Einstürzende Neubauten, flyttat sina turnéer till 2021 och därför kommer de att uppträda på Liseberg nästa sommar.

LÄS MER: Way Out West ställer in i sommar - tillbaka 2021

– Jag utgår från att mitt jobb den här sommaren är att förhandla om nästa sommar. Det är redan påbörjat kan jag säga, säger Per Alexanderson.

Hur påverkas ni av detta ekonomiskt?

– Det blir framförallt ett inkomstbortfall. Vi har nästan 300 000 konsertbesökare per sommar. Hur många av dessa som unikt är där för konserter kan jag inte exakt återge men det är en betydande del. Det är tufft bortfall, men det är såklart ännu viktigare att parken får öppna.

I nuläget finns inga besked om när Liseberg kan öppna på nytt.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice vd Liseberg.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatt och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

LÄS MER: Se bilderna från Way Out West genom åren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.