"Dips" följer tre inkompetenta diplomater, spelade av Moa Lundqvist, Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl.
"Dips" följer tre inkompetenta diplomater, spelade av Moa Lundqvist, Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl. Bild: SVT, pressbild

Humorserien Dips får en ny säsong

Uppskattade SVT-serien Dips, som nominerades till årets humorprogram på Kristallengalan, får en andra säsong. Det bekräftar komikern Jesper Rönndahl, som medverkar i humorpärlan som Marie Agerhäll och han och skapat.

ANNONS
|

Komikern Jesper Rönndahl slungade på söndagen ut ett meddelande i sociala medier om att "Det blir en säsong två av Dips vet ni det". Svaren lät inte vänta på sig, "Yippeeee!!!!" skrev Kristian Luuk – en av många som nu gläds åt att vi nu får fortsätta följa seriens inkompetenta diplomater på nya äventyr.

Just Kristian Luuk spelar också med i serien – där han syns som expeditiomschefen Hendrik Tür.

LÄS MER:Tio nya tv-serier du inte bör missa i vår

Serien Dips är skapad av komikerna Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl, och produceras av bolaget Allvarliga produktioner för SVT.

Handlingen kretsar kring de klantiga "dipparna" Jens Stråhle (Jesper Rönndahl) och Fanny Båtsman (Moa Lundqvist) som går diplomatprogrammet. När de gör praktik på UD får de dessutom en minst sagt inkompetent handledare: Mimmi Hamilton (Marie Agerhäll)

ANNONS

Humorpärlan som sändes i sex avsnitt blev snabbt en snackis, och får nu alltså en fortsättning.

ANNONS