Andrea Jayakrishna och Julia Forssell i föreställningen "Musikalen firar 100".
Andrea Jayakrishna och Julia Forssell i föreställningen "Musikalen firar 100". Bild: Simon Rubin

Höstprogrammet för Stadsteaterns lunchteater är spikat

Stadsteaterns lunchteater kliver inte undan för vare sig pandemi eller ombyggnation. Under hösten flyttar man till Norges hus med premiär den 8 september.

ANNONS
|

Förutom spelplatsen, framtrollad som en effekt av Stadsteaterns ombyggnation, är det också nya rutiner för biljettförsäljning. När de alltid så eftertraktade platserna släpps kl 12 (förstås) den 27 april är det enbart via teaterns hemsida och telefon.

Med tanke på smittoläget släpps först enbart femtio biljetter per föreställning, men teatern hoppas kunna ge plats för fler besökare när vi närmar oss säsong.

Vad händer då på den tillfälliga scenen? Jo, det blir allt från en Sinatra-hyllning till musik med emigrant-tema från West of Eden till en lunch med tv-nostalgi signerad Ingmari Dalin och Harald Treutiger. Och mycket mer.

– Jag är oerhört nöjd med höstens program. Publiken kommer att känna igen sig, det är bara platsen som är ny, säger konstnärliga ledaren Marie Delleskog, som själv framför monologen "Var är min man?" om att vara anhörig i en svår period i livet.

ANNONS

FAKTA: Programmet i urval

Musikalartisten Tore Norrby och pianisten Daniel Lindén hyllar Frank Sinatra.

"Var är min man?" - är en drabbande monolog med Marie Delleskog om att vara nära anhörig i en svår period i livet. I samarbete med Alzheimerfonden.

I "All You Need Is Beatles" tolkar Saga Eserstam och Hans Ericsson The Beatles stora musikskatt genom att närma sig kvinnorna i kulisserna.

West of Eden bjuder nyskrivna emigrantlåtar i föreställningen "Look to the West".

Julia Forssell och Andrea Jayakrishna framför välbekanta melodier från de största musikalerna genom tiderna i "Musikalen firar 100 år".

Ingmari Dalin och Harald Treutiger televisionens historia och slår hål på gamla tv-myter i "Tut i rutan". Det blir nostalgi med allt ifrån barnvisor till välbekant schlagerpop.

ANNONS