Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Thörnström säger att han är tvingad att varsla all personal då antal gäster minskat med omkring 90 procent på grund av coronaviruset. Bild: Magnus Sundberg
Håkan Thörnström säger att han är tvingad att varsla all personal då antal gäster minskat med omkring 90 procent på grund av coronaviruset. Bild: Magnus Sundberg

Håkan Thörnström varslar all sin personal

All personal på Thörnströms kök varslas, uppger GT.
– Det är helt nattsvart, rullgardinen har trillat ner. Vi har suttit här och gråtit ikapp, säger krögaren Håkan Thörnström till tidningen.

Coronapandemins effekter slår hårt mot restaurangbranschen. GP har tidigare i veckan berättat om hur krogjätten Avenyfamiljen beslutat att varsla all sin personal vid 15 olika verksamheter i Göteborg och nu kommer samma besked gällande personalen på Thörnströms kök.

LÄS MER: Krogkoncernen Avenyfamiljen varslar samtliga anställda

Stjärnkrögaren Håkan Thörnström berättar för GT att antalet gäster minskat med upp mot 90 procent och att det därmed inte finns något annat alternativ än att varsla personalen.

– Massor bokar av, ingen bokar på. Och då fattar väl vem som helst att det inte går att bedriva någon verksamhet, säger krögaren.

LÄS MER: Läget oklart efter Avenyfamiljens chockbesked

Håkan Thörnström har drivit sin krog i 23 år och berättar att verksamheten var nära att gå i konkurs under finanskrisen 2008. För att hans egen och andra restauranger ska överleva menar han att det krävs stödinsatser.

– Alltså, det har gått så fort nedåt att det kan vända fort uppåt också. Men ska vi klara oss måste det vända snart. Och regeringens stödinsatser är vad jag förstått inget som jag som företagare får ta del av. De riktar ju sig till arbetstagarna, säger han till GT.

Totalt rör varslet tolv personer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.