Ava Max uppträder på Wango Tango 2019 i Carson, Californien.
Ava Max uppträder på Wango Tango 2019 i Carson, Californien. Bild: Chris Pizzello

Här är artisterna på årets Rix FM Festival

I sommar fyller festivalen Rix FM 20 år, och firar med en turné till tolv svenska städer. Amerikanska Ava Max, Liamoo, Hanna Ferm, Bishra och Wiktoria är några av de artister som står på scen i Göteborg.

ANNONS

Varje år lockas runt 200 000 besökare till turnén som arrangeras av Rix FM. När festivalen nu fyller tjugo år har tolv stopp lagts in i lika många svenska städer. Först ut är Kristianstad den 11 juli, och turnén avslutas den 7 september i Västerås.

Däremellan besöker festivalen bland annat Sundsvall (30 juli) , Helsingborg (2 augusti), Kalmar (8 uagusti), Malmö (10 augusti) och Stockholm (25 augusti).

"Sweet but psycho"-sångerskan på scen

11 augusti är det dags för ett stopp i Göteborg, där Rix FM-festivalen avslutar Gothenburg Culture Festival.

På torsdagen avslöjades vilka artister det blir som står på scen på Kungstorget i Göteborg.

ANNONS

Ett dragplåster är amerikanska Ava Max som slog igenom stort i höstas med låten "Sweet but Psycho". Många av de övriga artisterna känner vi igen från årets melodifestival.

Sextonårige Bishara Morad kom tvåa efter John Lundvik med sin låt "On my own".

 
Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget "Hold You" under finalen i Melodifestivalen på Friends Arena.
Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget "Hold You" under finalen i Melodifestivalen på Friends Arena. Bild: Claudio Bresciani/TT

Liam Cacatian Thomassen, mer känd som Liamoo, och Hanna Ferm sjöng duett i mello-låten "Hold you", och slutade på plats nummer tre.

Svensk-kongolesiske sångaren och dansaren Mohombi Nzasi Moupondo ur gruppen Group Avalon slog igenom som soloartist med låten "Bumpy ride". I årets Melodifestival tog han sig till final med låten "Hello" och slutade på en delad fjärdeplats.

Melloveteranen Wiktoria, som slutade på plats nummer sex i år med låten "Not with me"Det är även är också på plats i Göteborg för att fira Rix FM:s tjugoårsjubileum.

Här är alla artisterna som uppträder på Kungstorget 11 augusti

Ava Max

Liamoo

Hanna Ferm

Mohombi

Wiktoria

Bishara

Leia

Jubel

ANNONS