Per Gessle på scen med Gyllene Tider 2019 - nästa sommar är det dags igen.
Per Gessle på scen med Gyllene Tider 2019 - nästa sommar är det dags igen. Bild: Jonas Lindstedt/TT

Gyllene Tider släpper nytt album inför Ullevi-konserten

Det stannar inte vid en konsert på Ullevi. Gyllene Tider har dessutom spelat in nya plattan ”Hux flux”. Ljudteknikern Staffan Karlsson berättar på Facebook om hur ett gäng asfaltsläggare knäckte vilket band som var i studion.

ANNONS
|

I ett långt inlägg på Facebook beskriver Staffan Karlsson, mannen bakom Sweetspot studion i Halmstad, vad som hände i lokalerna i somras. Och om när Per Gessle ringde upp och bokade in sig.

"Du, vi är ett lokalt band som är sugna på att spela in en skiva hos dig. Skulle det kunna gå för sig? Du får vara med om du vill!"

Staffan Karlsson har lagt upp en bild från studion där medlemmarna i Gyllene Tider lyssnar på en nygjord låt. Han berättar också om hur ett gäng asfaltsläggare som jobbade på gatan utanför avslöjade vilken band som var på plats. Gessles Ferrari som stod parkerad utanför hade avslöjat Gyllene Tider.

ANNONS

Såhär gick samtalet enligt Karlsson:

”Jag vet vilket band som var i studion."

"Jaså" svarade jag nervöst.

"Ja, det finns bara ett band där en tar Ferrari till studion och en annan tar husbil."

Gyllene Tider till Ullevi 5 augusti

Den 19 oktober gick Live Nation ut med nyheten om att Gyllene Tider åker på sommarturné och återvänder till Ullevi den 5 augusti nästa år. Då sades dock ingenting om en ny platta och skivbolaget har fortfarande inte berättat om släppet.

Per Gessle har dock själv delat Staffan Karlssons Facbook-inlägg. Och dessutom nämnt plattan i två olika intervjuer med Hallands-Posten.

– Det är catchy, uptempo, 2.30 och andas vinyl och den bästa GT-platta som vi har gjort. En helt annan energi jämfört med ”Samma skrot och korn” och låtar som gjorda för att spela live, sade han i en första intervju.

Det andra samtalet handlar egentligen om nya skivan med PG Roxette.

– Som titeln antyder, det är elektriskt, poppar upp och är mycket uptempo. Så om Gyllene Tiders nya platta är som fyra tequilashots så är den här som sju, säger Gessle till HP.

Gyllene Tiders ”Hux flux” släpps 2023.

ANNONS

LÄS MER:Recension: PG Roxette - ”Pop up dynamo”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS