Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mary Wilson, en av originalmedlemmarna i The Supremes, har avlidit i sitt hem. En av 1960-talets mest stilbildande röster har därmed tystnat. Bild: Carlos Osorio
Mary Wilson, en av originalmedlemmarna i The Supremes, har avlidit i sitt hem. En av 1960-talets mest stilbildande röster har därmed tystnat. Bild: Carlos Osorio

Grundaren av supergruppen Supremes avled i sitt hem

Mary Wilson, en av den legendariska Motowngruppen Supremes grundare, har avlidit i sitt hem. Det uppger New York Times på tisdagen.

Tillsammans med frontfiguren Diana Ross och Florence Ballard ingick Mary Wilson i originaluppsättningen av The Supremes – ett av 60-talets allra största soulband.

I mitten av decenniet sprutade trion ur sig hits som “Where did our love go?”, “Baby love”, “Come see about me” och ”Stop”. De hade tolv förstaplaceringar på de amerikanska hitlistorna under ett par intensiva år och kom i mångt och mycket att personifiera skivbolaget Motowns framgångar.

LÄS MER: Stevie Wonder lämnar Motown efter 60 år

Bolagets grundare Berry Gordy beskriver Mary Wilson som ”banbrytande” och konstaterar att Supremes öppnade dörrarna för andra Motownband.

– Jag var stolt över Mary. Hon var en stjärna i egen rätt och jobbade i alla år för att förstärka arvet efter Supremes, , säger Berry Gordy i en kommentar uppger New York Times.

Enligt sin publicist Jay Schwartz avled Mary Wilson i sitt hem i Las Vegas. Ingen dödsorsak har angetts.

Mary Wilson blev 76 år.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.