Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

GP visar exklusiv premiär av JLC:s nya serie ”Pappas pojkar”

Göteborgska influencer-trion JLC tar klivet över till skådespeleri med tre huvudroller i nya serien ”Pappas pojkar”. GP sänder exklusivt första avsnittet en dag innan premiären.
– Vi är ruggigt olika våra karaktärer, säger Jonas Fagerström, en del av JLC.

Kanske har ni sett ”Hvite gutter”, kanske inte. Om det är norskan som står i vägen finns det inte längre något att frukta. Den populära serien har nu gjorts i en svensk version, och i huvudrollerna syns tre av landets största influencers – den göteborgska trion JLC.

Nu kommer serien att ha exklusiv premiär och streamas på gp.se under lördagskvällen 5 december med start klockan 21.

”Pappas pojkar” utspelar sig i Göteborg och handlar om fyra bortskämda överklassynglingar som inte har en susning om så mycket, förutom att sätta sprätt på pappas pengar och supa. Seriens premiss är den smärtsamma vägen till insikt och att potentiellt växa upp eller fortsätta på samma drulliga väg framåt.

– Vi fick det norska originalet att kika på innan och vi visste inte alls vad det var för nåt då. När vi kollade kände vi direkt att det här innehållet nog behövde bollas hemma, säger Carl Déman.

LÄS MER: Instagramstjärnan Carl Déman fastnade i ett spelmissbruk

Podden blev inspiration

Regissörerna John Lundberg och Jonna Nordenskiöld såg JLC:s livesändning av podden ”Mellan himmel och jord” och hittade där grunden till rollernas fördelning.

– Det var väldigt spridda skurar på karaktärerna. Jag skulle nog säga att min är den mest jordnära och normala. Jag kände igen mig en del, så för mig var det kanske lättare än för er. Ni är ändå inte så dumma i huvudet som karaktärerna är, säger Lucas Simonsson.

– Ja vi är ruggigt olika våra karaktärer, svarar Fagerström.

– Jonna hjälpte oss verkligen att hitta våra roller på ett grymt bra sätt. Även om vi gjort sketcher innan så var det här såklart mycket svårare, säger Déman.

LÄS MER: Här är göteborgarna med störst makt på nätet

Dök upp som en förfrågan

Det var för drygt ett år sedan som tv-serien dök upp som idé. Men det var inte alls självklart att det skulle bli av, även om trion länge velat prova på skådespelarrollen.

– Vi kände att Youtube är vårt primära jobb och vi visste att vi skulle behöva lägga det åt sidan om vi tog det här jobbet. Så vi dividerade lite om det var rätt val att ta, men det känner vi absolut att det var, säger Jonas Fagerström.

LÄS MER: Då har ”Pappas pojkar” premiär på Dplay

Och med klivet till linjär tv står nu ytterligare en plattform till förfogande för humorgruppen.

– Vi vill göra allt, säger Lucas Simonsson.

”Pappas pojkar”

Första avsnittet streamas på gp.se kl. 21.00 lördag 5 december.

Serien har sedan premiär på Dplay den andra advent, 6 december.

"Pappas pojkar” spelades in under 2020 i Göteborg och är en adaption på norska ”Hvite gutter” som skapades av Johannes Roaldsen Fürst 2018. Utöver JLC syns Christoffer Nordenrot som en av huvudkaraktärerna. Medverkar gör bland annat även Happy Jankell, Claes Malmberg och Anders Ekborg.

JLC bildades 2016 och har sedan dess vuxit sig stora på Youtube där de har en halv miljon prenumeranter. Humorgruppen gör olika klipp med personliga utmaningar och har också podden ”Mellan himmel och jord”. Trion har bland annat vunnit Guldtuben för Årets stjärnskott 2017 och Guldörat för Årets podd 2019. Av Medieakademin rankas JLC som tre av Sveriges mest inflytelserika influencers.

GP:s julkalender

Julen år 2020 kommer inte att bli som andra jular. Men även om vi journalister skriver mycket om isolering, smittspridning och nedstängning så är det viktigt att vi inte glömmer att det finns mycket att glädjas åt. Människor som ställer upp för varandra och sprider julglädje, familje- och vänskapsband som knyts starkare och ett samhälle som står starkt under denna prövning. För att sprida värme i jultid kommer GP varje dag, från den första till tjugofjärde december, öppna en lucka med en positiv nyhet.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.